Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ şi Pro Farm Technologies

Publicat: 26 septembrie 2019 - 14:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cele două companii vor colabora în Europa pentru dezvoltarea de produse biologice pe baza unor tehnologii brevetate de Pro Farm, menite să crească randamentul recoltelor

Corteva Agriscience™ şi Pro Farm Technologies Ltd., companie agricolă finlandeză, axată pe dezvoltarea de produse biologice inovatoare, au anunţat semnarea unui acord comercial exclusiv, pe termen lung, pentru Europa. Împreună, cele două companii vor dezvolta şi comercializa o gamă de produse naturale care vor fi aplicate pe seminţe. Soluţiile vor fi dezvoltate pe o platformă tehnologică brevetată de Pro Farm şi vor oferi agricultorilor europeni cele mai bune instrumente disponibile pentru stimularea creşterii plantei şi îmbunătăţirea sănătăţii acesteia, permiţând obţinerea de randamente şi calităţi superioare pentru recolte.

Corteva_VerColor_b

„Misiunea Corteva Agriscience™ este aceea de a oferi agricultorilor soluţii complete care să-i ajute să maximizeze randamentele obţinute şi să adreseze provocările specifice domeniului. Suntem foarte încântaţi să anunţăm colaborarea cu Pro Farm Technologies pentru a oferi produse performante de tratare a seminţelor, care răspund nevoilor fermierilor europeni, îmbunătăţesc starea generală de sănătate a plantei şi vin în întâmpinarea aşteptărilor consumatorilor”, declară Andre Negreiros, Lider Tehnologii Aplicate Seminţelor, Corteva Agriscience Europa. „Această colaborare reflectă deschiderea Corteva Agriscience în materie de inovare şi susţinerea acordată colaborărilor în întreaga lume pentru obţinerea unor noi produse care să crească productivitatea obţinută de fermieri, sustenabilitatea şi să permită cultivarea unor produse importante pentru generaţiile actuale şi cele viitoare”.

Cercetările Pro Farm în domeniul biopolimerilor au dus la dezvoltarea unei platforme naturale bazată pe soluţii biologice obţinute din plante, combinate prinformule proprii, patentate şi protejate de brevete. Produsele foarte concentrate pot fi absorbite uşor de organismele vii. Stimulatorii pentru plante rezultaţi contribuie la fixarea mai rapidă în pământ, ajută în procesul de răsărire şi îmbunătăţesc starea generală de sănătate a plantei.
Corteva va lansa în sezonul 2020 – 2021 primele seminţe de porumb, floarea soarelui şi rapiţă pentru ulei care includ soluţii oferite de platforma Pro Farm din Europa, obiectivul fiind acela de a trata seminţe utilizate în culturi întinse pe o suprafaţă totală de peste 10 milioane de hectare.
„Pentru Pro Farm este o oportunitate excelentă ca produsele noastre naturalesă aibă impact la scară largă şi să ajute cultivatorii să răspundă cererii din ce în ce mai mari dar şi condiţiilor din ce în ce mai grele de lucru din domeniu. Acordul permite utilizarea soluţiilor noastre naturale, puternice pentru obţinerea unor recolte întinse pe milioane de hectare, care vor sprijini întregul lanţ de aprovizionare cu alimente, şi, în primul rând, pe agricultori”, a declarat Matti Tiainen, CEO Pro Farm Technologies.
„Amploarea şi acoperirea pe care o oferă Corteva platformei noastre fac ca, prin utilizarea tehnologiei Pro Farm, cu soluţii pe bază de plante, să contribuim la generarea unui randament suplimentar de miliarde de kilograme în regiune până în anul 2021 – datele au la bază randamentele medii obţinute în faza de teste pe culturile vizate. Pentru noi, faptul că vom avea un impact real, semnificativ în viaţa de zi cu zi a agricultorilor este o mare oportunitate. Suntem impresionaţi să vedem echipele Corteva în acţiune şi cât de aproape lucrează cu un număr mare de agricultori pentru a aduce în piaţă cele mai bune instrumente agricole posibile. Această relaţie apropiată cu fermierii ne ajută în stabilirea liniei de produse care vor intra în faza de cercetare, având în vedere că, în cadrul acestui acord pe termen lung cu Corteva, ne dorim să lansăm,prin platforma noastră, noi produse biologice pentru agricultori”.

Despre Corteva Agriscience™
Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacţionată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat şi divers de seminţe, soluţii pentru protecţia culturilor şi soluţii digitale axate pe maximizarea productivităţii şi creşterea randamentului şi profitabilităţii. Având în portofoliu unele dintre cele mai uşor de recunoscut mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.com.
Puteţi urmări Corteva Agriscience™ şi pe Facebook, Instagram, LinkedIn, TwitterşiYouTube.

Despre Pro Farm Technologies
Pro Farm Technologies este o companie specializată în soluţii biologice, obţinute ştiinţific, adresate fermierilor. Pro Farm doreşte să îmbunătăţească sănătatea plantelor şi productivitatea agricultorilor prin utilizarea celor mai importanţi biopolimeri, creând produse noi şi eficiente pe propria platformă. Această platformă brevetată permite Pro Farm să proiecteze pentru Corteva produse pentru recolte, adaptate unor regiuni specifice. Pe termen lung, compania poate include în ofertă micro-organisme care să faciliteze creşterea plantelor, plus alte ingrediente active care acţionează eficient şi sunt uşor de utilizat. Având clienţi în întreaga lume, Pro Farm câştigă rapid teren pe piaţa tehnologiilor aplicate seminţelor oferind produse biologice robuste care îi ajută pe fermieri să obţină o productivitate superioară, îmbunătăţind în acelaşi timp sănătatea plantelor. Pro Farm Technologies are birouri în Finlanda, Estonia, Franţa (deschiderea acestuia va avea loc în ultimul trimestru al anului 2019), SUA, Brazilia şi Uruguay.

Vizualizat: 471 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!