Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Acceleron şi rapiţa Dekalb - protecţia culturii de la semănat, la recoltat

Publicat: 29 august 2019 - 00:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Hibrizii de rapiţă DEKALB reprezintă alegerea fermierilor români de mai bine de unsprezece ani, iar motivele opţiunii lor sunt nenumărate. Răsărirea bună şi uniformă, toleranţa excelentă la ger, dar şi la scuturare sau stabilitatea nivelului de producţie sunt doar câteva dintre atuurile care au consolidat buna reputaţie a hibrizilor DEKALB.

Am dorit de la început să construim împreună cu partenerii noştri o relaţie de colaborare bazată pe respect şi pe interes reciproc şi am reuşit acest lucru printr-o comunicare permanentă. Le-am pus la dispoziţie fermierilor expertiza şi experienţa DEKALB împreună cu informaţiile de ultimă oră referitoare la cultura de rapiţă, iar soluţiile oferite sau sugestiile primite au condus la îmbunătăţirea performanţei şi a productivităţii produselor noastre, de la an la an.

Acceleron şi rapiţa Dekalb_b

Combinaţii de tratamente
În aceeaşi idee, vă prezentăm conceptul Acceleron® Seed Applied Solutions, un sistem unic de tratament care oferă protecţie culturii încă de la bun început, ajutând plantele să intre în iarnă viguroase şi permiţându-le ieşirea în primăvară într-o stare de vegetaţie bună, chiar foarte bună.
Acceleron® Seed Applied Solutions oferă combinaţii exclusive de tratamente pentru seminţe, care îmbină componente biologice cu produse chimice. Aceste soluţii integrate protejează împotriva bolilor sezoniere şi a daunelor provocate de insecte, sporind nivelul calitativ al plantelor încă din stadiile timpurii, dar conferind şi uniformitate şi vigoare culturii pentru a maximiza potenţialul de producţie.

Acceleron şi rapiţa Dekalb_b
Fermierii pot conta pe acţiunea combinată a substanţelor active pentru o mai bună sănătate a plantelor timpurii, care, faţă de fungicide şi insecticide, asigură o protecţie superioară culturilor. De asemenea, sunt înglobate soluţii biostimulatoare şi de biocontrol - cu influenţă dovedită ştiinţific, care impulsionează creşterea din momentul semănatului.
Organismele microbiene măresc coeficientul de utilizare a nutrienţilor, prin gradul de absorbţie crescut în primele faze de vegetaţie, ajutând astfel la dezvoltarea rădăcinilor. Chimia este şi va fi un aliat în agricultură. Tratamentele chimice protejează plantele împotriva bolilor sezoniere, dar şi a efectelor dăunătorilor specifici fiecărei culturi.

Sursa: www.dekalb.ro


DOUĂ VARIANTE DE TRATAMENT DISPONIBILE
În acest sezon, dispunem de două variante ale tratamentului Acceleron® Seed Applied Solutions:
• Acceleron Elite conţine trei elemente:
- Fungicid de bio control, element ce contribuie eficient împotriva principalelor boli, reducând pagubele provocate de atacul dăunătorilor.
- Biostimulator, element datorită căruia fosforul devine mult mai accesibil pentru plantă, ducând astfel la o mai bună dezvoltare a sistemului radicular. Si în acest caz se creează de la început condiţii bune pentru punerea în valoare a potenţialului genetic al hibrizilor DEKALB.
- Insecticid, element ce combate principalii dăunători şi protejează împotriva atacurilor (mai ales în primele faze de dezvoltare).
• Acceleron Standard conţine doar primele două elemente, fungicid de bio control şi biostimulator.
Pentru detalii legate de oferta comercială din acest an, vă rugăm consultaţi reprezentanţii noştri locali (www.dekalb.ro).

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 13/240 (ediţia 1-14 august 2019)

 

Vizualizat: 203 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?