Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

A avea CULTURI CURATE înseamnă PRODUCTIVITATE

Publicat: 10 mai 2019 - 10:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul lunii februarie a.c., membrii cooperativei Braicoop din Brăila s-au întâlnit cu reprezentanţii companiilor Belchim Crop Protection şi Aectra, care şi-au prezentat portofoliul de produse pentru primăvara 2019.

 

Horia Avram şi Vasilica Marinescu, din echipa de vânzări pe zona de est a Belchim Crop Protection, au supus atenţiei câteva produse de top din oferta comercială pusă la dispoziţia fermierilor, alături de programe tehnologice pentru protecţia culturilor agricole.
Între produsele propuse se detaşează erbicidele Proman, lansat în piaţă anul trecut, Samson® Extra 6 OD, Temsa SC, Simba, regulatorul de creştere Moxa şi fungicidul sistemic Property 180 SC. Să le luăm pe rând.

Membrii cooperativei Braicoop din Brăila s-au întâlnit cu reprezentanţii companiilor Belchim Crop Protection şi AectraClick pe poza pentru galerie!

Tehnologie şi soluţii avansate de protecţia plantelor
• Proman - erbicid sistemic preemergent a cărui substanţă activă, metobromuron, acţionează prin inhibarea fotosintezei buruienilor ţintă - dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate -, este recomandat în cultura de floarea-soarelui în doză de 2-3 l/ha. Are un spectru larg de combatere, inclusiv Ambrozia, buruiana de carantină din România. Între alte avantaje: este compatibil cu multe erbicide în tehnologiile de protecţie, are selectivitate excelentă pentru plantele de cultură şi eficacitate bună în condiţii de secetă.
• Samson® Extra 6 OD este un erbicid sulfonilureic cu acţiune sistemică şi spectru larg de combatere. Se aplică pentru eliminarea gramineelor anuale, când acestea sunt în faza de 2-4 frunze până la înfrăţit, iar doza pentru controlul costreiului din rizomi este de 0,5-0,75 l/ha, în funcţie de gradul de infestare şi de stadiul de dezvoltare a buruienii. Selectivitatea substanţei active este de 98%, produsul putând fi aplicat la porumb în stadiul de 2-8 frunze şi poate fi amestecat cu toate erbicidele postemergente.
• Temsa SC (100 g/l mesotrione) este un erbicid sistemic pentru controlul buruienilor dicotiledonate din cultura de porumb. Tratamentul se face din faza de răsărire până la 4-6 frunze ale buruienilor, iar la graminee, până la înfrăţire. Recomandarea este ca porumbul să fie în faza de 2 până la 8 frunze şi se va aplica o dată pe sezon. În programele de combatere cu o singură trecere se poate foarte bine asocia cu produse pe bază de nicosulfuron (de exemplu Samson Extra 6 OD). De asemenea, pentru combaterea dicotiledonatelor perene se poate amesteca cu produse specifice.
• Simba (100 g/l mesotrione) combate buruienile monocotiledonate şi dicotiledonate din cultura porumbului, în doză de 0,75-1,5 l/ha. Se aplică de la 2-8 frunze ale porumbului (BBCH 12-18) o singură dată pe sezon.
• Moxa EC (250 g/l trinexapac-etil) este un regulator de creştere utilizat pentru reducerea taliei plantelor, având astfel ca efect evitarea frângerii şi a căderii la toate soiurile de cereale de toamnă şi de primăvară: grâu, orz, ovăz, secară, triticale. Se recomandă aplicarea produsului singur, cel mult în amestec cu fungicide.
• Property 180 SC (180 g/l piriofenone) este un nou şi foarte eficace fungicid pentru controlul făinării la culturile de grâu şi de orz. Este un produs sistemic local, cu activitate preventivă, din noua familie chimică benzolpyridin, cu acţiune translaminară şi de vapori. Are o rezistenţă mare la spălare şi o perioadă lungă de acţiune de până la patru săptămâni. Se vor aplica tratamente preventive când sunt condiţii favorabile de apariţie a făinării sau în faza incipientă a unui atac.

Gestionarea durabilă a culturilor
“Belchim Crop Protection oferă soluţii reale pentru o gestionare durabilă a culturilor, demonstrând că este un partener de încredere şi competent, întotdeauna cu un înalt simţ al realităţii. Scopul nostru este să susţinem fermierii în activitatea lor şi să le punem la dispoziţie o tehnologie performantă şi soluţii avansate de protecţie a plantelor. Spre exemplu, avem programe de protecţie pentru cultura de cereale păioase, ce cuprinde erbicidul Flurostar 200 EC (0,75-1 l/ha), regulatorul de creştere Moxa (0,4-0,6 l/ha), fungicidele Faxer (1 l/ha), Property (0,5 l/ha) şi Tebucur 250 EW (0,5 l/ha) pentru bolile foliare şi ale spicului, iar ca insecticid este poziţionat Sumi Alpha 5EC pentru combaterea ploşniţei cerealelor şi a gândacului bălos”, ne-a declarat Vasilica Marinescu, coordonator al echipei de vânzări pe zona de est - Belchim Crop Protection.
De asemenea, pentru protecţia culturii de floarea-soarelui, programul tehnologic propus de specialiştii companiei are în vedere erbicidul Proman, pentru buruienile dicotiledonate anuale şi perene şi unele monocotiledonate. Iar pentru porumb, pachetul cuprinde: Onyx (1,5 l/ha sau 2 x 0,75 la/ha), Lentagran (2 kg/ha sau 2 x 1 kg/ha), Flurostar (1 l/h) Temsa (1,5 l/ha), Simba (0,75-1,5 l/ha sau 2 x 0,75 l/ha) şi Samson (0,5-0,75 l/ha) în combaterea buruienilor mono şi dicotiledonate anuale şi perene şi a pirului târâtor.
Aşa cum se poate lesne vedea, compania Belchim Crop Protection investeşte în produse pentru o agricultură durabilă şi contribuie la aceasta printr-o ofertă adaptată la evoluţia pieţei. Portofoliul este extins în fiecare an prin reţelele de distribuţie de produse specializate ale Ishihara Sangyo Kaisha (ISK Biosciences Europe), Mitsui Chemicals Agro, Nichino Europe şi ale altor furnizori.

 Aurelian Palade_b

AECTRA - PRODUSE PERFORMANTE DE NUTRIŢIE
La evenimentul de sală de la Brăila, Aurelian Relu Palade, Product Manager Aectra, a prezentat produsele cele mai performante pentru nutriţia foliară a plantelor din portofoliul companiei: stimulatorii de creştere şi fructificare Atonik, Terra-Sorb, Millerplex, BlackJak, pentru tratamentul de sol şi fertilizanţii din gama NH Delta. De menţionat că mulţi fermieri brăileni folosesc cu bune rezultate BlackJak, suspensia concentrată de acizi humici, ulmici, fulvici, realizată din leonardită.

 Ciprian Gaboir_b

MANAGEMENTUL DEŞEURILOR DE PESTICIDE
Ciprian Gabor, coordonator de proiecte AIPROM, a vorbit despre managementul deşeurilor, principiile de bună practică ale proiectului SUI (Safe Use Initiative), al cărui scop este protejarea sănătăţii producătorilor agricoli şi a mediului înconjurător, dar şi despre SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/234 (ediţia 15-30 aprilie 2019)

Vizualizat: 1565 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?