Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

75 de substanţe ACTIVE propuse a fi INTERZISE

Publicat: 18 ianuarie 2018 - 00:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cum cultivă fermierii români legumele şi fructele şi ce metode folosesc ca să le menţină sănătoase? 

Care sunt pesticidele autorizate în România şi la nivel european, care sunt cantităţile folosite de agricultori pentru protecţia recoltelor? Va fi o criză a alimentelor odată cu interzicerea mai multor produse de protecţie a plantelor? Toate aceste întrebări au fost ţinta discuţiilor experţilor români şi europeni în agricultură, la evenimentul "O perspectivă echilibrată asupra rolului şi impactului pesticidelor", găzduit luna trecută de ASAS.

Mulţi îşi pun întrebări asupra efectelor pe care le au produsele pentru protecţia plantelor. Dar ce s-ar întâmpla dacă, la un moment dat, legume nu s-ar mai găsi în piaţă? Asociaţia Europeană de Protecţia Culturilor, în parteneriat cu AIPROM (Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România), încearcă să dea răspuns, în noua campanie „#CusauFără #Pesticide”, dedicată atât fermierilor, cât şi publicului larg.

pere_b

Fermierii din sud-est sunt perdanţii Europei

Emil Dumitru, preşedintele PRO AGRO, şi-a exprimat susţinerea faţă de industria de produse de protecţie a plantelor şi a reconfirmat importanţa folosirii pesticidelor în agricultură. "Dacă cele trei dosare vor fi aprobate: glifosat, neonicotinoide şi greeningul, fermierul român iese din competitivitatea europeană. Nu cred că acesta este scopul, ca o parte a Europei să nu fie competitivă. Altfel, nu ştiu dacă mai are rost să mai facem parte din această mare familie, dacă nu se ţine cont de agricultura Europei de Sud-Est", consideră Dumitru.

75 de substanţe active propuse a fi interzise

Instabilitatea locurilor de muncă ale celor angajaţi în producerea de grâu, porumb, rapiţă şi struguri constituie un alt impact major, în cazul în care cele aproximativ 75 de substanţe active propuse a fi interzise vor fi eliminate. "Produsele de protecţie a plantelor reprezintă o contribuţie nepreţuită pentru competitivitatea şi sustenabilitatea fermierilor români", a declarat Pascal Cassecuelle, preşedintele AIPROM.

emil-dumitru.pro-agro_bEmil Dumitru: „Pe baza studiilor noastre din ultima perioadă, în România rezultă că fermierul autohton ar pierde 186 milioane de euro, anual, dacă glifosatul s-ar interzice”.

 Pentru mai multe detalii despre acest subiect citiţi in revista Ferma nr. 21/204 (ediţia 1-14 decembrie)

 Un articol semnat de RUXANDRA ILIE

Vizualizat: 631 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?