Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

6 PAŞI pentru ACHIZIŢIONAREA unor PRODUSE ORIGINALE pentru PROTECŢIA PLANTELOR

Publicat: 10 iunie 2017 - 18:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

RECOMANDAREA SPECIALISTULUI! Echipa se specialitate a companiei DuPont, Protecţia Plantelor România, cu experienţa pe care a dobândit-o pe piaţa românească în mai bine de trei decenii, atrage atenţia fermierilor cu privire la cumpărarea produselor originale de protecţie fitosanitară. 

Un lucru pe care îl au în comun pesticidele contrafăcute şi ilegale: pot conţine ingrediente necunoscute, netestate, care le pot face mai puţin eficiente şi, de asemenea, dăunătoare pentru culturile agricole.

În unele cazuri, acestea pot fi şi periculoase - punând în pericol siguranţa agricultorilor şi a mediului. Adesea, pesticidele contrafăcute şi ilegale sunt produse în fabrici fără procese şi controale corespunzătoare. Aceasta poate însemna că nu există teste de calitate pentru a asigura că ingredientele chimice sunt eficiente şi respectă reglementările locale şi globale pentru a proteja sănătatea şi siguranţa persoanelor şi pentru a reduce impactul asupra mediului.
Din păcate, aceasta este o problemă din ce în ce mai mare în România şi în întreaga lume.
De exemplu, în Europa, agenţia de aplicare a legii Europol a estimat că aproape un sfert din pesticidele vândute în unele ţări europene sunt contrafăcute sau ilegale. Aşadar, dacă respectaţi câteva reguli simple, puteţi ajuta la reducerea şanselor de a cumpăra produse contrafăcute.
1. Cumpăraţi doar de la distribuitori sau magazine autorizate. Nu cumpăraţi niciodată de la surse mobile (motocicletă, camionetă, camion etc).
2. Solicitaţi o factură cu produsul confirmat de marca comercială (sau numele de marcă al produsului) listată clar şi cu menţiunea cantităţii achiziţionate. Dacă pe factură se află numele unui alt produs decât cel livrat, cereţi o factură nouă sau returnaţi produsul.
3. Feriţi-vă de preţurile foarte mici. Dacă oferta este prea bună pentru a fi adevărată, probabil că aşa şi este.
4. Evitaţi etichetele parţiale sau incomplete, un semn des întâlnit al unui produs ilegal. Eticheta trebuie să fie scrisă în limba română.
5. Dacă un produs pare suspect, contactaţi furnizorul sau reprezentanţa producătorului. Dacă este vorba de un produs DuPont, puteţi contacta reprezentanţa companiei. Nu utilizaţi produse în legătură cu care aveţi dubii şi raportaţi-le imediat autorităţilor.
6. În ceea ce priveşte produsele DuPont, cereţi furnizorului să vă spună cum să căutaţi codul punctelor din etichetele de securitate cu hologramă Izon® de pe produsele originale DuPont pentru protecţia plantelor. Prin intermediul unui apel telefonic, puteţi verifica şi codul de apel telefonic de pe ambalajul DuPont.

Informaţiile furnizate au caracter orientativ. Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.

Vizualizat: 1610 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?