Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

30 de ani de Agromalim

Publicat: 10 septembrie 2019 - 09:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării împlineşte 30 de ani! Agromalim 2019 se desfăşoară în perioada 12-15 septembrie, la Expo Arad. Vezi programul pe zile!

Tehnică agricolă de top
În total, 250 de expozanţi din România şi din străinătate îşi vor expune, la Expo Arad, produsele şi serviciile ce acoperă nevoile tuturor fermierilor, indiferent de tipul şi dimensiunea exploataţiei.
Printre aceştia vor fi prezenţi şi cei mai importanţi producători şi comercianţi de maşini, echipamente şi utilaje agricole de pe piaţa din România.

Zootehnia, concept integrat - genetică, tehnologie, desfacere
O echipă de la Asociaţia Crescătorilor de Vaci „Bălţată Românescă” Tip Simmental (ACVBR Sim) şi partenerii săi (Semtest Craiova, Asociaţia Generală a Crescătorilor de Taurine din România, Asociaţia Crescătorilor de Taurine Brună - Schwyz şi organizaţiile de control al performanţelor la lapte şi carne) vă aşteaptă la Agromalim 2019.
Vor fi prezentări despre genetică şi ameliorare realizate de către specialişti de la Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ), Institutul de Biologie şi Nutriţie Animală, ACVBR Sim, tehnologie - „Boutiqueul Fermierului”, piaţa de desfacere, organizare ACVBR Sim, bonitare, siguranţă sanitară veterinară - prevenţie, tratamente, recomandări.

Concursuri cu premii
Vineri, 13 septembrie şi sâmbătă, 14 septembrie, vizitatorii care vor răspunde corect la întrebările legate de activitatea din fermele de creştere a taurinelor vor câştiga 18 premii, constând în vizite în ferme şi unităţi de producţie din Ungaria sau Austria, oferite de către ACVBR Sim.
Duminică, 15 septembrie, alţi 18 vizitatori pot câştiga premii oferite de ACVBR Sim şi partenerii săi.

Crescătorii de ovine la Agromalim 2019
Sectorul de ovine este organizat în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crişana” Arad, asociaţie acreditată pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei }urcană şi cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine ,,Mioriţa” Chişineu Criş, care conduce RG al raselor }igaie şi Merinos Transilvănean.
Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timişoara, vor fi expuse comparativ avantajele fiecărei rase de ovine, vor avea loc prezentări pe teme legate de sisteme de creştere şi bunăstare a ovinelor, vor fi dezbătute şi oferite soluţii la problemele cu care se confruntă crescătorii de oi.

Demonstraţii şi concursuri pentru vizitatori
Agomalim continuă parteneriatul iniţiat în 2016 cu specialiştii Pavilionului de Mecanizare „George Bungescu” de la USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara.
Program concurs de îndemânare conducere tractor: Joi, 12 septembrie: orele 14.00-16.00; Vineri, 13 septembrie, sâmbătă, 14 septembrie: orele 11.00-13.00; Duminică, 15 septembrie: orele 11.00-13.00.
Program demonstraţii cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor şi alte activităţi în fermă: Joi, 12 septembrie: orele 16.00-18.00; Vineri, 13 septembrie, sâmbătă, 14 septembrie: orele 14-16; Duminică, 15 septembrie: orele13.00-15.00.
Zilnic, vor avea loc demonstraţii cu robotul „Banat”. Echipa care se ocupă de dezvoltarea robotului a participat anul acesta la concursul „Field Robot Event” în Germania, concurs la care a ocupat locul IV la proba „Free Style”.

Conferinţe şi workshop-uri pentru fermieri
Joi, 12 septembrie
• Brokeraj EEN - întâlniri de afaceri între firme din România şi din străinătate
Vineri, 13 septembrie
• Conferinţă FNGAL - „GAL-urile, promotor al dezvoltării rurale”;
• „Managementul sustenabil al bioresurselor în economia circulară” - Dr. Teodor Vintilă, inginer biotehnolog, {ef lucrări la USAMVB Timişoara;
• „Cum influenţează noile schimbări climatice lucrările din agricultură şi utilizarea tehnicii agricole” - Conf. dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu, Conf. dr. ing. Radu Ilea, Conf. dr. ing. Daniela Popa, USAMVB Timişoara;
• Sprijinirea agricultorilor români - Misiunea Permanentă a Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare - INMA Bucureşti - Dr. ing. Vlăduţ Nicolae - Valentin, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, Drd. ing. Laza Evelin - Anda, INMA Bucureşti Sucursala Timişoara;
• „Procesul tehnologic de uscare a plantelor medicinale pe înţelesul tuturor” - Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, Drd. ing. Laza Evelin - Anda, INMA Bucureşti Sucursala Timişoara;
• „Studii şi cercetări referitoare la procesul tehnologic de extragere a uleiurilor volatile din plantele medicinale” - Drd. ing. Laza Evelin - Anda, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, INMA Bucureşti Sucursala Timişoara;
Sâmbătă, 14 septembrie
• Seminar Naţional SheepNet - „Productivitatea ovinelor prin networking”- Ludovic Cziszter, USAMVB Timişoara;
• Întâlnirea asociaţiilor de agricultori din bazinul Carpatic.

Parteneri Agromalim 2019: USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timişoara, ACVBR Sim, ACO ,,Păstorul Crişana” Arad, ACOC ,,Mioriţa” Chişineu Criş, Asociaţia Crescătorilor de Animale Arad, Oficiul Judeţean de Zootehnie Arad.
Ediţia din acest an a Agromalim se desfăşoară cu sprijinul: ANZ, Romexpo SA Bucureşti, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad.

Revista Ferma este partener media al Agromalim 2019. Vă aşteptăm la standurile noastre din cadrul expoziţiei!

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 15/242 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 269 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?