Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

3 noi hibrizi de rapiţă Dekalb de la Bayer

Publicat: 22 iulie 2020 - 15:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Bayer oferă fermierilor români trei noi hibrizi de rapiţă Dekalb pentru toamna anului 2020. Aceşti hibrizi de ultimă generaţie sunt potriviţi pentru toate mediile de producţie.

1. DK Excited - Conţinut ridicat de ulei, evoluţie foarte bună atât în toamnă, cât şi la ieşirea din iarnă, ceea ce asigură flexibilitate privind epoca de semănat, rezistenţă la virusul galben al ridichii (Turnip Yellow Virus - TuYV), virus ce poate duce la pierderi de până la 25% din producţie.

2. DK Expectation - Potenţial ridicat de producţie, evoluţie foarte bună în toamnă, având capacitatea să-şi dezvolte masa radiculară şi foliară, oferind flexibilitate privind epoca de semănat şi totodată o bună pregătire a plantei pentru iernare, toleranţă foarte bună la scuturare şi rezistenţă la virusul galben al ridichii;

3. DK Extremus - Timpuriu, stabil, cu potenţial ridicat de producţie, conţinut ridicat de ulei în seminţe, dublă rezistenţă la Phoma, respectiv rezistenţă la Club root - cancerul rădăcinilor de rapiţă şi toleranţă foarte bună la Orobanche.


„Toate caracteristicile date de genetica Dekalb au crescut încrederea fermierilor şi au confirmat Dekalb ca lider de piaţă pentru cultura rapiţei în România”, a spus Istvan Meszaros, reprezentant tehnic şi comercial al companiei Bayer în jud. Timiş, la prezentarea susţinută la finalul lunii mai, în platforma Bayer de la Comloşu Mic, jud. Timiș, realizată în condiţii de fermă, unde au fost cultivaţi hibrizii de rapiţă Dekalb cei mai vânduţi atât în vestul ţării, cât şi la nivel naţional, precum şi unul dintre hibrizii noi, DK Extremus.

ISTVAN MESZAROS RAPITA BAYER_b

„Extremus şi-a dovedit deja foarte bine calităţile în condiţii grele de climă şi de sol” - ISTVAN MESZAROS, reprezentant tehnic şi comercial Bayer

 

Record de producţie pentru cel mai vândut hibrid de rapiţă Clearfield!


Exception este hibridul numărul 1 în portofoliul Dekalb la vânzări pe România, iar Imaret este cel mai vândut hibrid de rapiţă Clearfield la nivel naţional, având o plajă mare de cultivare şi o toleranţă foarte bună la Orobanche. Imaret deţine şi recordul de producţie, de 6,5 tone la hectar, realizat în 2017, în judeţul Teleorman”, a mai spus reprezentantul Bayer.

Caracteristici, avantaje, beneficii la hibrizii de rapiţă Dekalb/Bayer:
• potenţial foarte mare de producţie;
• conţinut ridicat în ulei;
• toleranţă foarte bună la scuturarea boabelor din silicve;
• stabilitate a producţiei;
• vigoare foarte bună la răsărire şi dezvoltare foarte bună a plantelor în toamnă;
• toleranţă la ger;
• toleranţă foarte mare la boli; dublă rezistenţă la Phoma, la hibrizii noi;
• tehnologia Clearfield;
• rezistenţa la frângere a tulpinii;
• utilizarea eficientă a azotului;
• intervalul de maturitate.

PLATFORMA DE RAPIŢĂ BAYER - COMLOŞU MIC, JUD. TIMIŞ
• Hibrizi rapiţă: DK Exception, DK Expansion, DK Expression, DK Imaret, DK Extremus;
• Semănat: 31.08. 2019, densitate: 50 boabe germinabile/mp;
• Răsărit: 8.09.2019, densitate: 39-47 boabe germinabile/mp;
• Pornirea în vegetaţie: 28.01.2020;
• Începutul înfloritului: 09.03.2020.

Vizualizat: 2048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?