Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

22 TONE/HA - CEA MAI MARE PRODUCŢIE de PORUMB obţinută în România 2019

Publicat: 12 februarie 2020 - 11:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Una din distincţiile acordate de APPR la Congresul din 6 februarie, a fost decernată de Valeriu Tabără- Preşedinte ASAS,  celui mai mare producător de porumb din România, Agricost SA pentru “Cea mai mare producţie de porumb obţinută în România 2019”. 

“Felicitări Agricost, pentru că dincolo de ceea ce înseamnă un model de exploataţie agricolă, sunteţi şi un sistem economic”- a precizat Domnul Valeriu Tabăra.
Agricost a obţinut acest premiu cu hibridul Pioneer® P1535, cu o producţie de 22 t/ha. Premiul a fost ridicat de către directorul tehnic adjunct al Agricost - domnul Ionuţ Mortu: “Ne onorează acest premiu, este rodul muncii unei echipe mari, condusă până la sfârşitul anului 2019 de domnul Buzdugan. La Agricost, în Insula Mare a Brăilei, lucrurile frumoase continuă, astfel că vom continuă tradiţia. În prezent, Agricost este condusă de un mare agronom, domnul Mihai Solomei - noul director general, ceea ce ne bucură enorm”.

Agricost-APPR_b

Detalii despre eveniment puteţi citi în următorul număr al Revistei FERMA!

Despre APPR
APPR (Asociaţia Producătorilor de Porumb din România) este o asociaţie profesională formată din producători agricoli care deţîn suprafeţe de lucru cuprinse între 25 şi 50.000 ha, dar şi reprezentanţi ai lanţului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederaţia Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari ţări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, economică şi legislativă pentru membri şi organizaţiile profesionale ale fermierilor din România.

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacţionată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat şi divers de seminţe, soluţii pentru protecţia culturilor şi soluţii digitale axate pe maximizarea productivităţii şi creşterea randamentului şi profitabilităţii. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, care pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe dată de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.ro

Vizualizat: 3144 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?