Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

2017 – anul producţiilor record?!

Publicat: 12 august 2017 - 20:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nici nu s-au încheiat bine recoltările culturilor de toamnă că previziunile sunt dintre cele mai optimiste. Mulţi fermieri, dar şi oficialităţi precum premierul României, Mihai Tudose, sau mari jucători de pe piaţa agribusinesuului românesc, susţin că ne-a ajutat natura şi că se pare că vom avea producţii-record.

Un an agricol clar mai bun pentru România pentru că producţiile, cum toată lumea a remarcat, la cerealele păioase sunt cele mai bune poate din ultimii 20 de ani. E un an record la rapiţă pentru România cu 750 de mii de hectare care s-au recoltat, în medie, aş spune aproape 3 tone pe hectar. Va fi un an, de asemenea, foarte bun şi la porumb, sunt zone ca Bărăganul care a obţinut producţii-record la cultura porumbului, sigur sunt zone în România care suferă foarte mult de secetă cum este Oltenia sau vestul României (Timişul, Aradul), dar pe medie va fi un an foarte bun pentru agricultura României”, ne-a declarat Jean Ionescu, director Operaţiuni Comerciale România şi Moldova, DuPont Pioneer România.

Înaltul oficial al cunoscutei companii producătoare de seminţe nu a uitat să sublinieze faptul că şi cultura de floarea-soarelui, la care nu peste mult timp va începe recoltatul, este una destul de promiţătoare, producţiile care se vor obţine asigurând un stoc disponibil pentru vânzare pe pieţele străine.

Peste 2,2 milioane tone disponibile pentru vânzare
„De asemenea, nu aş omite floarea-soarelui, o cultură la care România va avea o producţie de peste 2,2 milioane de tone disponibile pentru vânzare. Credem că va fi un an, de asemenea, record, ceea ce nu face decât să ne bucure pentru că fermierul va avea de câştigat, se va putea dezvolta, va performa din ce în ce mai mult pentru că investiţia în tehnologie când eşti capitalizat este următorul pas al fiecăruia dintre noi”, a apreciat Jean Ionescu.

jean-ionescu_b

Pioneer ajută fermierii să obţină maximum de profit
Directorul Operaţiuni Comerciale România şi Moldova a susţinut că pentru compania Pioneer toţi fermierii din România sunt în atenţie, priviţi cu acelaşi interes. „Practic, aş spune că nu contează cât de mare este ferma, important este aportul din punct de vedere al performanţelor fermei pe care se poate obţine cu hibrizii marca Pioneer; acesta este şi unul din dezideratele companiei de ajuta fermierii să obţină maximum de profit, utilizând produsele Pioneer. Practic şi fermierul care lucrează un hectar este un un client pentru care orice reprezentant de vânzări va manifesta maximum de atenţie. Nu vă ascund că mare parte din fermierii mici din România cultivă hibrizi Pioneer de foarte mult timp, acum fac tranziţia de la genetica mai veche la hibrizii din categoria AQUAmax; care, cu siguranţă, cred că sunt într-adevăr ceea ce trebuie în agricultura României. De asemenea, în ceea ce priveşte exploataţiile mari şi mijlocii, suntem compania care oferă sămânţă hibridă de porumb şi floarea-soarelui care acoperă cea mai mare suprafaţă din cadrul acestor ferme, ca pondere."

„Ar fi ideal să impunem o tehnologie standard!”
La întrebarea noastră dacă Pioneer impune un anumit tip de tehnologie, un anumit standard sau comportament tehnologic fermierilor din România, Jean Ionescu a precizat: „Aş spune că ar fi prea mult, ne modelăm tehnologiile în funcţie de posibilităţile fermierului, pentru că e clar că dacă am putea să impunem o tehnologie ar fi ideal; dar condiţiile climatice diferă. Factorul limitativ în România este apa, şi nu am putea impune condiţii tehnologice unei ferme, în contextul actual al schimbărilor climatice”.

Vizualizat: 2348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?