Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

2 soluţii CORTEVA pentru managementul azotului

Publicat: 02 aprilie 2022 - 12:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva vine cu soluţii pentru fermierii români, obligaţi să reducă din cantitatea de azot de pe terenurile agricole şi confruntaţi cu preţuri ale îngrăşămintelor de trei ori mai mari decât anul trecut.

„Costurile îngrăşămintelor au crescut cu 300% faţă de anul trecut. Acum cumpărăm azotatul cu 3.500-4.000 de lei pe tonă. Cred că vor putea rezista doar cei care se adaptează şi care ascultă sfaturile specialiştilor”, a spus Cosmin Iancu, fermier din Ilfov, în cadrul evenimentului online Media Club cu tema contribuţiei companiei Corteva la securitatea alimentară.

În acest context, pentru a le oferi fermierilor soluţii pentru a-şi asigura cantitativ producţiile, Corteva are două noi produse biologice cu rol în managementul azotului.

 2 soluÅ£ii CORTEVA pentru managementul azotului1_b


1. INSTINCT SPOREŞTE PRODUCŢIA


Instinct, dezvoltat cu tehnologia Optinyte, este un stabilizator ce încetineşte pierderile de azot prin levigare şi de-nitrificare. Nitrapirina, un compus organic, este un inhibitor de nitrificare, care blochează activitatea bacteriei nitrosomonas ce converteşte azotul amoniacal în nitriţi, care apoi sunt convertiţi în nitraţi de către bacteria nitrobacter. Cercetările efectuate asupra nitrapirinei indică o creştere cu 28% a gradului de reţinere a azotului în sol.

„Aplicând Instinct, azotul se păstrează sub formă stabilă şi rămâne la rădăcina plantei o perioadă mai lungă de timp, astfel că planta de porumb îl poate utiliza când are nevoie mai mare: la înflorit, polenizat, umplerea boabelor. Rezultatul este un spor de producţie de 5% la grâu şi de 7% la porumb, reducerea numărului de aplicări cu azot, precum şi beneficii pentru mediu”, a explicat Maria Cârjă, marketing manager Corteva România şi Republica Moldova.

 

2. UTRISHA N ABSOARBE AZOTUL


Utrisha N (Blue N) este un biostimulator cu rol în eficientizarea nutriţiei plantelor, lansat în Europa la finalul anului 2021. Utrisha N se bazează pe bacteria endofitică Methzlobacterium symbioticum, care lucrează în simbioză cu planta pentru a asigura asimilarea azotului necesar din atmosferă.

„Acest biostimulator absoarbe azotul din aer şi, prin sistemul fotosintetic, îl predă plantei ca sursă de hrană. Toate testele efectuate până acum arată că acest produs aduce sporuri de producţie de până la 300 kg/ha la cereale şi până la 600 kg/ha la porumb”, spune Maria Cîrjă.

 2 soluÅ£ii CORTEVA pentru managementul azotului2_b


YMPACT CU COSTURI REDUSE!


Un alt produs biologic din portofoliul Corteva, Ympact, comercializat în România din 2020, este un fertilizant pentru tratamentul seminţelor de cereale păioase, ce are în componenţă lignosulfonaţi extraşi din lignină, un produs rezidual provenit din industria de celuloză şi hârtie, îmbunătăţiţi cu acizi fulvici şi humici şi cu microelemente esenţiale creşterii plantelor tinere precum zinc, mangan şi cupru. Ympact favorizează răsărirea uniformă şi dezvoltarea plantelor tinere de cereale şi le jută să răspundă la factorii de stres hidric, termic, precum şi la stresul cauzat de boli şi dăunători. „Are un cost redus şi un profit maxim”, afirmă Maria Cîrjă. Poate fi aplicat în amestec cu produse de protecție a plantelor utilizate la tratamentul semințelor.

 

SERVICII DIGITALE PENTRU FERME


Corteva lansează în România Granular Link, o aplicaţie care le va oferi fermierilor instrumente digitale pentru o gestionare mai eficientă a resurselor şi pentru monitorizarea culturilor: hărţi satelitare la rezoluţie foarte mare şi care îi vor ajuta să însămânţeze şi să aplice fertilizanţii şi fungicidele diferenţiat, pe fiecare parcelă.

Primele instrumente includ hărţi satelitare de rezoluţie foarte mare, hărţi pentru semănat diferenţiat, pentru aplicarea azotului şi a fungicidelor, precum şi hărţi pentru recoltarea la timp a proumbului pentru siloz.

Noi instrumente digitale vor fi adăugate în anii următori, pe măsură ce Corteva va dezvolta în România un proiect de analiză a solului, un serviciu de urmărire a datelor meteo, la care vor fi legate toate cele 80 de staţii meteo pe care le are compania, servicii de prognoză şi de avertizare a prezenţei dăunătorilor.

 Jean Ionescu-_b

"Corteva investeşte peste 5 milioane de dolari pe zi în cercetare şi dezvoltare!" -  JEAN IONESCU, Country Leader Corteva România şi Rep. Moldova

 

2021: VÂNZĂRI CU 20% MAI MARI

„Vânzările Corteva în România au crescut cu peste 20% în 2021. Reuşim, în fiecare an, să lansăm în jur de 10 produse, şapte produse pe partea de genetică, trei produse pe partea de protecţia plantelor. Verden, noul fungicid pentru primul tratament la cereale, are un start foarte bun în anul de lansare”, a spus Jean Ionescu, Country Leader Corteva România şi Moldova, în cadrul evenimentului Media Club pe tema securităţii alimentare.

 

Maria Cirja_b

"Programul digital Granular Link a fost transferat din SUA şi adaptat pentru Europa, iar România este una din primele 5 ţări în care va fi disponibil. Va fi implementat în 12 ferme pilot, iar de anul viitor acest servicu va fi la dispoziţia tuturor fermierilor români."- MARIA CÎRJĂ, Marketing manager Corteva România şi Rep. Moldova

 

un articol de

VIOLETA MÂŢ

Vizualizat: 874 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?