Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

10 REGULI LA DEPOZITAREA ÎNGRĂȘĂMINTELOR CHIMICE

Publicat: 25 noiembrie 2022 - 16:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Costul foarte ridicat al îngrăşămintelor chimice obligă fermierii să fie foarte atenți la condițiile în care le depozitează și manipulează pentru a preveni risipa și poluarea mediului ambiant.

În perioada de toamnă - iarnă se face aprovizionarea cu îngrășămintele chimice pentru anul viitor. Ce reguli trebuie respectate la depozitarea şi manipularea acestora?

depozitare ingrasaminte 01_b

1. Încăperile în care se depozitează îngrășămintele chimice să fie construite din materiale neimflamabile, din zid de cărămidă și acoperite cu țiglă pentru a nu avea loc procesul de coroziune. Este indicat ca aceste construcții să fie amplasate la distanța de 30-40 m de alte construcții și departe de orice sursă de apă.
2. Depozitele de îngrășăminte să fie uscate, bine aerisite, cu temperatura scăzută și să aibă pardoseala impermeabilă.
3. Îngrășămintele se depozitează în straturi de maxim 2 metri, cu sacii culcați pentru a evita spargerea acestora. Niciodată nu se depozitează sub cerul liber sau în șoproane improvizate fiind pericol de poluare!
4. Îngrășămintele se depozitează numai în ambalajele originale, inscripționate și etichetate cu denumirea îngrășământului respectiv.
5. Se va avea în vedere că azotatul de amoniu prezintă pericol de aprindere la temperaturi înalte. El se păstrează separat și departe de orice materiale inflamabile.
6. Unele îngrășăminte sunt higroscopice și dacă în timpul depozitării s-au tasat și aglomerat, este necesar ca înainte de a fi administrate pe teren să fie mărunțite și cernute.
7. Buncărul mașinilor de administrat îngrășăminte chimice este confecționat din fibre sintetice iar organele active de împrăștiat îngrășămintele este indicat să fie confecționate din oțel inox pentru a evita coroziunea și deteriorarea acestora cu influență asupra preciziei dozelor aplicate.
8. Este interzisă spălarea mașinilor de administrat îngrășăminte chimice în râuri sau lacuri pe care le poluează, cu efect toxic asupra viețuitoarelor acvatice.
9. Trebuie evitată stocarea intermediară a îngrășămintelor chimice în camp, fără măsuri de protecție corespunzătoare.
10. Atenție deosebită la manipularea îngrășămintelor chimice din vagoane în remorci, din remorci în depozit, din remorci în mașinile de administrat îngrășăminte. La aceste manipulări se pot rupe sacii și marfa poate fi risipită. La fel, atenţie la alimentarea mașinilor de administrat îngrășăminte, când îngrăşămintele se pot risipi în jurul mașinii în cantități ce pot deveni toxice pentru plante, în zona respectivă.

depozitare ingrasaminte 02_b 

CUM ŞI DE CE GREŞIM ATUNCI CÂND FERTILIZĂM?

 

Administrarea inteligentă şi responsabilă a îngrăşămintelor este lucrarea deosebit de importantă în fermă, mai cu seamă în condiţiile în care costurile fertilizanţilor chimici au crescut şi de patru ori, cum e cazul substanţelor azotoase. 
Click AICI şi află care sunt cele 5 erori frecvente la fertilizarea solului!

Problema poluării mediului a devenit o preocupare a întregului mapamond.
Află 10 măsuri pentru prevenirea poluării cu nitraţi!


un articol de
VASILE POPESCU

 

Vizualizat: 1249 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?