Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

10 ani de succes mondial

Publicat: 20 octombrie 2010 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Syngenta deschide noi orizonturi spre performanţă

Click pe poza pentru galerie!

Compania Syngenta a reunit în cursul lunii august peste opt sute de fermieri din toate colţurile României, pentru a celebra zece ani de succes la nivel global. Zece ani în care Syngenta a oferit fermierilor încredere şi siguranţă, prin tehnologii performante.

„Syngenta - Noi Orizonturi” este proiectul care pune la dispoziţia participanţilor întreaga experienţă a echipei Syngenta în domeniul seminţelor de înaltă valoare, dar şi în ceea ce priveşte tehnologiile de protecţia plantelor.

“Experienţa companiei a fost ocazia excelentă de a prezenta propriile performanţe, atât în ceeea ce priveşte hibrizii de porumb şi floarea-soarelui, cât şi produsele de protecţia plantelor. Totodată, ne dorim să aniversăm zece de ani de succes, alături de fermierii şi pertenerii noştri români”, au declarat reprezentanţii Syngenta.

Experienţa “Syngenta Noi Orizonturi” s-a desfăşurat în patru locaţii din ţara noastră, pe parcursul lunii august: 10 august - Amzacea, judeţul Constanta; 12 August - Văceni, judeţul Telorman; 24 August - Peciu Nou, judeţul Timiş şi 26 August - Curtuişeni, judeţul Bihor.

Evenimentele Syngenta au fost găzduite de fermieri - parteneri ai companiei:

• la Amzacea gazdă a fost Dumitru Manole, director general al SC First Grain SRL;
• la Văceni, în Teleorman, culturile Syngenta au fost prezentate pe terenul SC Agro Inter }igăneşti SRL, gazdă fiind Florin Pârvu, director tehnic al societăţii;
• în judeţul Timiş, la Peciu Nou, evenimentul a fost găzduit de Silviu Hodoşan, administrator al SC Tehnosilveg SRL;
• la Curtuişeni, în Bihor, gazda a fost Horvath Sandor, administrator al SC Homec Agro SRL.

Evenimentele s-au remarcat prin participare masivă - aproximativ opt sute de fermieri, distribuitori şi parteneri Syngenta. Invitaţii au manifestat interes crescut pentru hibrizii şi tehnologiile de protecţie ce vor asigura în viitor o creştere a productivităţii culturilor de câmp, dar şi o adaptare corespunzătoare la solurile şi condiţiilor climatice specifice fiecărei regiuni de cultură.

Pe lângă prezentarea tehnică a platformelor, Syngenta a creat un adevărat spectacol în aer liber, cântăreaţa Lavinia oferind un show incendiar, care a încântat publicul.

 

Tehnologiile Syngenta

Hibrizii prezentaţi la evenimentele Syngenta din luna august aparţin culturilor de porumb şi de floarea-soarelui, fiind reprezentaţi de:

la porumb: NK Lemoro, NK Thermo, NK Occitan, NK Furio, NK Cisko, NK Pako, cu o atenţie deosebită pentru hibrizii ce fac parte din proiectul 3P (Precocitate, Profitabilitate, Productivitate) - NK Ravello, NK Eagle, NK Symba, NK Kansas, NK Olympic, NK Arobase si NK Lucius

la floarea soarelui: Sanay RM, NK Alego, NK Meldimi şi NK Neoma (tehnologia Clearfield), NK Ferti (HO), NK Armoni, Arena PR,  NK Kondi, NK Singi, NK Rocky, NK Brio (hibrizi clasici).

Tehnologiile de protecţie a culturilor aplicate şi prezentate participanţilor au constat în erbicide noi, lansate în anul 2010, precum Milagro Extra şi Casper, specializate în controlul buruienilor perene din cultura porumbului, dar şi soluţii deja confirmate şi cu performanţe excelente în timp, cum este erbicidul Gardoprim pentru cultura de floarea-soarelui.

Participanţii au descoperit cu această ocazie şi soluţiile Syngenta de sezon în ceea ce priveşte protecţia plantelor, cum ar fi Tonic Plus, mai mult decât un insecto-fungicid pentru tratamentul seminţelor de cereale, şi Brasan, noul erbicid preemergent pentru cultura de rapiţă.

Vizualizat: 601 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?