Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Agronomie

Rezultate: [1686]  
Pagini: [169]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   
FERTILIZANŢII FOLIARI - reţeta pentru 6 tone de RAPIŢĂ

FERTILIZANŢII FOLIARI - reţeta pentru 6 tone de RAPIŢĂ

19 martie 2018 - 02:02

O producţie medie la hectar de 6 tone la cultura de rapiţă! Pare uluitor, dar asta şi-a propus să obţină, în viitorul nu foarte îndepărtat, Dimitrie Muscă, omul recordurilor din agricultura românească. 

Pregătiri de PRIMĂVARĂ

Pregătiri de PRIMĂVARĂ

19 martie 2018 - 01:59

Odată cu apropierea desprimăvărării, fermierii se pregătesc să iasă în câmp la primele lucrări ale campaniei din noul sezon agricol. 

Necunoscute care fac diferenţa în lanul de grâu

Necunoscute care fac diferenţa în lanul de grâu

19 martie 2018 - 01:57

Maxima maximelor spune că nici o maximă nu este valabilă în toate privinţele. Parafrazând-o, am spune că în agricultură regula regulilor este că nici o regulă nu este valabilă în toate privinţele...

Salvaţi şi ultima picătură de APĂ!

Salvaţi şi ultima picătură de APĂ!

19 martie 2018 - 01:56

Cunoscând rolul foarte important al apei în viaţa plantelor, preocuparea permanentă a agricultorilor trebuie să fie orientată spre mijloacele care reduc pierderile şi consumul de apă. 

Hrană să fie, dar sănătoasă!

Hrană să fie, dar sănătoasă!

19 martie 2018 - 01:55

Problemele actuale din sectorul fitosanitar au început să devină tot mai evidente pentru agricultorii români şi s-au aflat în centrul discuţiilor la cea de-a XXVI-a Conferinţă a Societăţii Naţionale de Protecţia Plantelor din România - SNPPR şi la cea de-a XXXVI-a Conferinţă a Societăţii de Protecţia Plantelor Transilvania - SPPT, desfăşurate în perioada 9-10 noiembrie a.c. la Predeal.

2017, un an plin de învăţăminte

2017, un an plin de învăţăminte

19 martie 2018 - 01:54

Sezonul agricol 2016-2017 a fost plin de provocări, dar, în acelaşi timp, şi de învăţăminte. Depinde numai de noi dacă ne vom însuşi lecţiile predate de Mama Natură în acest an. 

Moment aniversar ICAR

Moment aniversar ICAR

19 martie 2018 - 01:40

În luna noiembrie s-au împlinit 90 de ani de la înfiinţarea primului Institut de Cercetări Agronomice al României (ICAR). Cu ocazia acestui eveniment, zeci de profesori universitari, cercetători şi specialişti din domeniu au fost prezenţi, în sala Aula Magna a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu - Şişeşti (ASAS), la festivitatea aniversară. Evenimentul s-a dorit a fi o evocare a evoluţiei cercetării agricole româneşti, a realizărilor, precum şi a dezvoltării şi creşterii aportului acesteia la obţinerea performanţei în agricultură. 

Moştenirea fraţilor Achim

Moştenirea fraţilor Achim

19 martie 2018 - 01:39

Pe câmpurile dinspre apusul Răcarilor, un mic orăşel din sudul judeţului Dâmboviţa, miroase a brusturi de varză putreziţi, a pământ reavăn abia întors de pluguri şi a buruieni pleoştite de ploaie în marginea ogoarelor. O negură spălăcită hălăduind peste şeşuri generează o atmosferă de tărâm gotic: aştepţi să ţâşnească de undeva două armate care să se încleşteze pe miriştile răvăşite. O bătălie a avut deja loc pe aici: s-au luptat cultivatorii de varză şi cartofi cu intemperiile şi cu nevoile şi par să fi învins deocamdată, victoria lor de moment fiind dovedită de munţii de căpăţâni din remorci. 

Conferinţa bioagricultorilor

Conferinţa bioagricultorilor

19 martie 2018 - 01:37

La ceas aniversar, Asociaţia Bioagricultorilor din România „BIOTERRA” a organizat în data de 28 octombrie 2017 cea de-a XVI-a Conferinţă Naţională a Bioagricultorilor. Evenimentul desfăşurat la USAMV din Cluj-Napoca a strâns peste 250 de participanţi.

2017, un an cu greutăţi în Alba

2017, un an cu greutăţi în Alba

19 martie 2018 - 01:29

Anul agricol recent încheiat arată bine în statisticile ministerului, dar când vine vorba de profitul fermierilor situaţia se prezintă cu totul altfel. Pentru Nicolae Nemeş, administrator al Societăţii Agricole "Vinţana" din judeţul Alba, 2017 a fost un an pe care ar dori să-l facă uitat cât mai repede. Lipsa precipitaţiior şi temperaturile ridicate de peste vară au diminuat considerabil producţiile, iar preţurile nu au compensat câtuşi de puţin pierderile.

Rezultate: [1686]  
Pagini: [169]  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >  »   

Video

Elita Campionilor în Agribusiness

Elita Campionilor în Agribusiness

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării. Şi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţii de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?