Fermierii știu că, astăzi, mai mult înseamnă mai bun, iar o recoltă de cartof de calitate presupune resurse în plus și aduce plusvaloare, dar se și vinde mai repede.
Fermierii din județul Neamț au avut parte în 2020 de vreme capricioasă și secetă în momente importante, astfel că producțiile de porumb nu au fost la fel de ridicate precum în alți ani. Cu toate acestea, genetica de excepție Pioneer® și-a spus cuvântul și în multe ferme rezultatele oferite de hibrizii din portofoliul companiei Corteva Agriscience au fost cu mult mai bune față de cele obținute cu hibrizi competitori.
Solul exploatat intensiv și agresiv își pierde din însușirile naturale, cele care stimulează productivitatea culturilor. Practicile conservative combat acest risc.
Brazilia, SUA și Argentina dețin peste 80% din totalul recoltei globale. India (locul patru mondial) urmează la mare distanță, cu doar 3% din producţia globală de soia în 2020/2021.
Experiența anului trecut a adus și necaz, dar și învățăminte. Cum le vor folosi fermierii și ce măsuri preventive iau acum pentru a se proteja dacă noul sezon agricol va fi la fel de greu ca și cel din 2020?
Plantarea cartofului timpuriu se efectuează în funcţie de data estimativă a ultimului îngheţ de primăvară, dacă se face direct în câmp.
Tuturor ne plac fructele și toți le consumăm sub diferite forme. Dar tuturor ne plac fructele sănătoase. Ei bine, în ultimii ani se observă o preocupare a consumatorului român față de hrana sănătoasă și o creștere a dorinței de a consuma fructe din țara noastra.
Marius Bîcu a descoperit chimia unei afaceri profitabile
Tractorul viitorului îşi caută autonomia deplină
Cum obţinem miei de lapte pentru Paşti?
Fermieri, fiţi isteţi, să nu pierdeţi ce aveţi!
Cum îngrijim pomii la desprimăvărare?
Despre toate acestea şi multe alte informaţii de actualitate în revista Ferma, ediţia 14-28 februarie 2021!
Deși din rețeaua hidrografică a României s-ar putea iriga jumătate din suprafața agricolă a Europei, problema apei este tot mai acută. Cerasus Grup Cotnari are câteva soluții.
Anul acesta, FMC Agro România vine în ajutorul fermierilor cu două pachete special concepute pentru cultivatorii de cereale păioase.