Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE nu doreşte revizuirea regulamentelor privind culturile modificate genetic

Publicat: 20 ianuarie 2019 - 15:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un oficial al Comisiei Europene a declarat că autorităţile de la Bruxelles nu intenţionează să "prezinte noi propuneri legislative" privind organismele modificate genetic în timpul mandatului politic actual.

Potrivit cotidianului italian Politico, acesta a vorbit la o dezbatere a comisiei parlamentare a Parlamentului European cu privire la hotărârea Curţii Europene de Justiţie de anul trecut conform căreia tehnicile de editare genetică ar trebui să facă obiectul aceloraşi legi stricte ale UE care se aplică organismelor modificate genetic.

Reprezentantul Comisiei a confirmat că hotărârea Curţii este obligatorie. Hotărârea judecătorească din iulie a provocat îngrijorări în rândul cercetătorilor din domeniul agricol, care sperau să utilizeze noile inovaţii tehnologice, cum ar fi CRISPR, pentru a stimula randamentele şi a câştiga un avantaj competitiv pe pieţele mondiale. Hotărărea CEJ paralizează practic inovaţia în agricultură pe continent, cu profunde efecte economice, sociale dar şi de mediu.

OMG_b

Vizualizat: 452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?