Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Taxă pe bunăstarea animală

Publicat: 07 noiembrie 2020 - 17:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Germania e pe cale să impună o taxă pe bunăstarea animală sau pe consumul de carne, pentru a finanţa investiţiile necesare unor standarde mai ridicate în exploatarea animalelor.

un articol de
LIVIU GORDEA

Cum ar putea îmbunătăţi fermierii condiţiile de creştere a porcilor sau a păsărilor de curte fără a suporta singuri această povară? După luni de dezbateri aprinse, politicienii germani se pare că au ajuns în sfârşit la un consens. Cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă ministrul federal al agriculturii, Julia Klöckner, când a declarat că s-au făcut progrese notabile în vederea instituirii unei astfel de măsuri. Potrivit acesteia, ar trebui demarat un studiu de fezabilitate pentru a examina în ce măsură conceptele propuse pot fi puse în aplicare în conformitate cu legislaţia europeană.

Rezultatele ar putea fi disponibile în luna februarie. În prima fază, social-democraţii şi verzii au propus majorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru carne la cota standard de 19%. În prezent, carnea este impozitată la o rată redusă, de 7%, ca şi cea de la majoritatea produselor alimentare.

Julia KLOCKNER_b 

 

Care ar fi preţul?

 

Aşa-numita „taxă pe carne” a fost adusă în discuţie încă din vara trecută, când o comisie condusă de fostul ministru al agriculturii, Jochen Borchert, a propus ridicarea treptată a standardelor de creştere a animalelor până în anul 2040. În acest scop, promotorii iniţiativei au avansat ideea unei taxe pe produsele de origine animală, care ar putea fi implementată ca o taxă de consum. Atunci s-a propus perceperea unei taxe de 40 de cenţi pe kilogramul de carne şi cârnaţi şi de 2 cenţi pe kilogram de lapte şi produse lactate proaspete. „Nu am avansat niciodată atât de departe cu discuţiile”, a remarcat Julia Klöckner, la mijlocul lui octombrie, după a doua rundă de negocieri cu reprezentanţii din industria cărnii, la care au participat crescători de animale, proprietari de abatoare, dar şi activişti de mediu şi pentru drepturile animalelor.

Discuţiile nu s-au rezumat doar la strategiile viitoare, ci au vizat şi problemele actuale ale fermierilor, cum ar fi pesta porcină africană şi blocajele apărute din cauza pandemiei de coronavirus la unităţile de sacrificare a animalelor.


PESTA AMENINŢĂ SERIOS AFACERILE NEMŢILOR
Apariţia primelor cazuri de pestă porcină africană pe teritoriul Germaniei, în prima jumătate a lunii septembrie, a creat o presiune suplimentară asupra sectorului de creştere suin. Dacă înainte de izbucnirea focarelor de PPA kilogramul de carne la sacrificare era de 1,47 euro, la mijlocul lui octombrie preţul a coborât la 1,27 euro, în medie.

Atât proprietarii de îngrăşătorii, cât şi crescătorii de purcei se plâng că sunt în pierdere şi se află în pragul falimentului. Între timp, China şi alte pieţe cheie au impus interdicţii de import pentru carnea de porc din întreaga Germanie, nu doar regiunile afectate de pesta porcină.
Click AICI şi vezi cât de afectat este sectorul cărnii de porc din Germania în contextul pandemiei de CoVid!

Vizualizat: 739 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?