Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ştefan Muscă: 7 ani ar fi fost suficienţi pentru un contract de arendă

Publicat: 06 octombrie 2022 - 12:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ştefan Muscă este nemulţumit de decizia comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor ca un contract de arendă a terenului agricol să fie încheiat pentru o perioadă de minimum 10 ani.

„Eu le-am spus parlamentarilor din comisie: «Măi, oameni buni! Noi dacă punem minim 10 ani nu ne batem joc de milioanele astea de oameni care au dat pământul în arendă?! Mulţi dintre ei sunt bătrâni şi dacă ei au nevoie să şi-l vândă mâine – poimâine, să-şi ia un ban, să-şi trăiască şi ei din banii ăia, să-şi plătească factura, nu au voie să-l vândă decât la asociaţie sau la arendator! Cine dă banii ca să ia terenul după 10 ani!? Poate vin acei copii plecaţi şi vor să muncească pământul în ţară, îl vor primi după 10 ani!»

Eu le-am propus 7 ani, că e suficient!”, ne-a declarat producătorul agricol din Giurgiu.

Acesta a susţinut că fermele mari dacă vor să implementeze proiecte o pot face pentru că acestea sunt pe cinci ani cu doi ani de monitorizare, iar dacă vor să ia credite, băncile nu dau împrumuturi pe un termen mai lung de şapte ani!

Terenuri agricole în Câmpia Bărăganului_b 

„Fermele mari nu susţin satul românesc că vând şi duc banii în afară!”

 

„Ca parlamentar, fost preşedinte al Comisiei pentru agricultură şi ministru al agriculturii, după discuţii intense cu asociaţiile profesionale şi după ce am ascultat multe şi diverse argumente, la iniţierea legii, am considerat că o perioadă minimă de 10 ani este suficientă pentru a ajuta în continuare fermierul român şi satul românesc," a declarat public Adrian Chesnoiu.

În replică, Ştefan Muscă consideră că sunt ajutate mai mult fermele mari şi nu micii producători din zona rurală.

„Toată producţia pe care o obţine o fermă mare merge în port la Constanţa! Deci, pleacă din ţară! Primeşte suma de bani şi ce face cu ea? Cumpără maşini şi utilaje agricole! Pleacă toţi banii afară! Nu mai spun că fermele mari au pus mâna IAS, CAP, pe pământurile de la ADS cu redevenţă de 350 de kilograme”, s-a revoltat giurgiuveanul.  

 

 

A consemnat

Marian MUŞAT

Vizualizat: 1612 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?