Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

POARTĂ DE ACCES CĂTRE ASIA DE SUD-EST

Publicat: 21 ianuarie 2020 - 13:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La 21 noiembrie a.c. a intrat în vigoare acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi Singapore, prima înţelegere de acest tip semnată cu o ţară membră a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). Singapore este, de departe, principalul partener comercial al UE în această regiune, valoarea totală a comerţului bilateral cu mărfuri ridicându-se la peste 53 miliarde de euro, iar a comerţului cu servicii la 51 miliarde de euro.

Peste 10.000 de companii europene sunt stabilite în Singapore şi utilizează această ţară ca platformă pentru a deservi întreaga regiune a Pacificului. Pe lângă clasicele eliminări de taxe vamale şi de bariere netarifare pentru comerţul cu mărfuri şi servicii, acest acord conţine dispoziţii importante privind protecţia proprietăţii intelectuale, liberalizarea investiţiilor, achiziţiile publice, concurenţa şi dezvoltarea durabilă. România are deja un istoric al schimburilor comerciale cu Singapore. În prezent, nu mai puţin de 170 de companii româneşti desfăşoară activităţi economice în această ţară. România exportă bunuri în valoare de 36 milioane de euro şi importă produse în valoare de 22 milioane de euro. „Într-un moment în care sunt puse sub semnul întrebării elementele fundamentale ale comerţului mondial deschis şi bazat pe norme, avem nevoie de astfel de acorduri mai mult decât oricând”, declara Cecilia Malmström, comisarul UE pentru comerţ, cu ocazia intrării în vigoare a acordului.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 697 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!