Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

POARTĂ DE ACCES CĂTRE ASIA DE SUD-EST

Publicat: 21 ianuarie 2020 - 13:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La 21 noiembrie a.c. a intrat în vigoare acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi Singapore, prima înţelegere de acest tip semnată cu o ţară membră a Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). Singapore este, de departe, principalul partener comercial al UE în această regiune, valoarea totală a comerţului bilateral cu mărfuri ridicându-se la peste 53 miliarde de euro, iar a comerţului cu servicii la 51 miliarde de euro.

Peste 10.000 de companii europene sunt stabilite în Singapore şi utilizează această ţară ca platformă pentru a deservi întreaga regiune a Pacificului. Pe lângă clasicele eliminări de taxe vamale şi de bariere netarifare pentru comerţul cu mărfuri şi servicii, acest acord conţine dispoziţii importante privind protecţia proprietăţii intelectuale, liberalizarea investiţiilor, achiziţiile publice, concurenţa şi dezvoltarea durabilă. România are deja un istoric al schimburilor comerciale cu Singapore. În prezent, nu mai puţin de 170 de companii româneşti desfăşoară activităţi economice în această ţară. România exportă bunuri în valoare de 36 milioane de euro şi importă produse în valoare de 22 milioane de euro. „Într-un moment în care sunt puse sub semnul întrebării elementele fundamentale ale comerţului mondial deschis şi bazat pe norme, avem nevoie de astfel de acorduri mai mult decât oricând”, declara Cecilia Malmström, comisarul UE pentru comerţ, cu ocazia intrării în vigoare a acordului.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 828 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?