Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordonanţa de urgenţă nr. 73 din 24 iunie 2009

Publicat: 24 iunie 2009 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordonanta de urgenta pentru modificarea art. 19 din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Click pe poza pentru galerie!

Avand in vedere necesitatea asigurarii activitatii de control oficial desfasurate in unitatile din domeniul alimentar de personalul de specialitate angajat pe perioada determinata, in conditiile legii, de catre directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, luand in considerare faptul ca blocarea realizarii activitatii de control oficial al producerii, transportului si comercializarii produselor alimentare, respectiv al trasabilitatii acestora pe intregul lant alimentar, in conditii adecvate cerintelor europene, este de natura a genera grave consecinte de ordin social si economic, in temeiul Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformitatii cu legislatia privind hrana pentru animale si produsele alimentare si cu normele de sanatate animala si de bunastare a animalelor, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 191 in 28 mai 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.


Articol unic. - Articolul 19 din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 94 din 31 ianuarie 2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 19. -

(1) Functionarea unitatilor de taiere a animalelor, de colectare, producere, prelucrare, procesare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine animala, stabilite prin ordin al presedintelui Autoritatii, este permisa numai daca sunt inregistrate sau autorizate sanitar-veterinar si sunt supuse controlului oficial, in conditiile legislatiei sanitar-veterinare in vigoare.

(2) Functionarea unitatilor de colectare, producere, prelucrare, procesare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine nonanimala, stabilite prin ordin al presedintelui Autoritatii, este permisa numai daca sunt inregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor si se supun controlului oficial, in conditiile legislatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

(3) Controlul oficial prevazut la alin. (1) si (2), activitatile desfasurate in laboratoarele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, precum si alte activitati desfasurate in conditiile art. 48 alin. (5) se asigura de personal de specialitate angajat in baza unui contract individual de munca pe perioada determinata, incheiat, in conditiile legii, cu directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in baza tarifelor stabilite conform art. 48.

(4) Contractele individuale de munca prevazute la alin. (3), incheiate pe perioada maxima prevazuta de legislatia in vigoare, pot fi prelungite ulterior, cu acordul partilor, atat timp cat exista conditiile care au stat la baza incheierii acestora, in masura asigurarii resurselor financiare prevazute in acest sens, pana la incheierea unor noi contracte individuale de munca, in urma organizarii concursurilor, in conditiile legii.

(5) Plata personalului prevazut la alin. (3) se asigura integral din veniturile proprii ale directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, obtinute de catre acestea din domeniile specifice in care personalul respectiv isi desfasoara activitatea."

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Vizualizat: 496 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?