Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 344 din 01 iunie 2009

Publicat: 02 iunie 2009 - 00:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin pentru modificarea si completarea anexei "Modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu" la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu.

Click pe poza pentru galerie!

Avand in vedere prevederile art. 1 si 13 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007, si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2007, vazand Referatul Directiei politici de piata in zootehnie nr. 126.311/2009, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

   Art. I. - Anexa "Modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu" la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 283 din 27 aprilie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

   1. La articolul 23, preambulul alineatului (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "(2) Pentru a beneficia de prima prevazuta la alin. (1), solicitantii trebuie sa depuna o cerere la centrul local/judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, dupa caz, in perioada 25 aprilie - 15 iunie 2009, al carei model este prevazut in anexa nr. 1, insotita de urmatoarele documente:".

 2. La articolul 24, preambulul alineatului (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "(3) Pentru a beneficia de prima prevazuta la alin. (1), solicitantii trebuie sa depuna o cerere la centrul local/judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, dupa caz, in perioada 25 aprilie - 15 iunie 2009, cerere al carei model este prevazut in anexa nr. 1, insotita de urmatoarele documente:".

   3. La articolul 3 alineatul (1), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada 16 iunie - 15 septembrie, in vederea efectuarii controlului la fata locului de catre organismul delegat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, conform procedurii de control elaborate de catre aceasta;".

   4. La articolul 3, preambulul alineatului (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "(2) Pentru a beneficia de prima prevazuta la alin. (1), solicitantii trebuie sa depuna o cerere la centrul local/judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, dupa caz, in perioada 25 aprilie - 15 iunie 2009, cerere vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite in baza hotararii judecatoresti, cerere al carei model este prevazut in anexa nr. 2, insotita de urmatoarele documente:".

   5. La articolul 3 alineatul (2), dupa litera b) se introduce o noua litera, litera c), cu urmatorul cuprins:

   "c) adeverinta eliberata gratuit de medicul veterinar de libera practica imputernicit, care atesta statusul indemn al exploatatiei pentru bolile prevazute in programul strategic la data emiterii prezentei adeverinte."

   6. La articolul 4, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

 "Art. 4. - (1) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura intocmeste si transmite Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, pana in data de 15 septembrie 2009 pentru bovine si pana in data de 15 octombrie 2009 pentru ovine/caprine, centralizatorul cu efectivele eligibile la plata primelor pentru anul 2009."

   7. La articolul 51, preambulul alineatului (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "(4) In cadrul controlului la fata locului in perioada 16 iunie - 15 septembrie pentru speciile ovine si caprine, conform procedurii de control pe teren elaborate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, se verifica urmatoarele aspecte:".

   8. La articolul 61, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "(2) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura intocmeste si transmite Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale centralizatorul cu efectivele de bovine, ovine si caprine pentru care se solicita prime pentru anul 2009, pana in data de 15 iulie 2009."

   9. Anexa nr. 2 se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

   Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu

Vizualizat: 670 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?