Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 341 din 03 iunie 2009

Publicat: 03 iunie 2009 - 23:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin privind stabilirea tarifelor pentru efectuarea controlului, certificarii, inregistrarii, supravegherii, monitorizarii si acreditarii pentru producerea, prelucrarea si/sau comercializarea semintelor si a materialului saditor, precum si pentru efectuarea testelor de calitate a semintelor si a materialului saditor.

Click pe poza pentru galerie!

Avand in vedere Referatul nr. 118.271 din 26 mai 2009 al Serviciului de selectie vegetala si calitatea semintelor, in baza prevederilor art. 21 alin. (2) din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul si certificarea calitatii, comercializarea semintelor si a materialului saditor, precum si inregistrarea soiurilor de plante; in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in temeiul Memorandului nr. 4.008 din 12 martie 2009 cu tema "Reducerea numarului de taxe si tarife, incepand cu cele ale caror costuri de administrare sunt superioare incasarilor efective", ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

   Art. 1. - Se stabilesc tarifele pentru efectuarea controlului in vederea certificarii culturilor de samanta si material saditor, inregistrarii, supravegherii, monitorizarii si acreditarii unor activitati ale operatorilor economici pentru producerea, prelucrarea si/sau comercializarea semintelor si a materialului saditor, reprezentand contravaloarea prestatiilor efectuate de personalul inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor si al Laboratorului Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, mentionate in anexa nr. 1.

   Art. 2. - Se stabilesc tarifele pentru testele de calitate si alte prestatii privind certificarea semintelor si a materialului saditor, efectuate de personalul inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor si al Laboratorului Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, prevazute in anexa nr. 2.

   Art. 3. - Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

   Art. 4. - Tarifele prevazute in anexele nr. 1 si 2 nu contin taxa pe valoarea adaugata.

   Art. 5. - Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor va difuza prezentul ordin celor interesati, iar inspectoratele teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor si Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor vor aplica prevederile prezentului ordin.

  Art. 6. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 604/2006 privind stabilirea tarifelor pentru efectuarea controlului in vederea certificarii culturilor de samanta si material saditor, inregistrarii, supravegherii, monitorizarii si acreditarii unor activitati ale operatorilor economici pentru producerea, prelucrarea si/sau comercializarea semintelor si materialului saditor, precum si a tarifelor pentru testele de calitate si alte prestatii privind certificarea semintelor si materialului saditor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 760 din 6 septembrie 2006.

   Art. 7. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 5 zile de la data publicarii.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu

Vizualizat: 507 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?