Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 340 din 02 iunie 2009

Publicat: 02 iunie 2009 - 21:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
Ordin privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 40/2009 pentru stabilirea unor reguli detaliate de implementare a masurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 si Programului operational pentru pescuit in ceea ce priveste aplicarea regulii cumulului ajutoarelor.

Click pe poza pentru galerie!

Avand in vedere Referatul nr. 79.186 din 10 aprilie 2009 al Directiei generale dezvoltare rurala - Autoritatea de management pentru PNDR, potrivit prevederilor:

   -Programului national de dezvoltare rurala 2007-2013, aprobat prin Decizia Comisiei Europene nr. 3.831/2008, potrivit caruia sprijinul acordat in cadrul unei masuri pentru operatiunile prevazute la art. 36 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene nu poate fi cumulat cu niciun alt ajutor de stat in intelesul art. 87(1) din tratat sau cu o alta contributie a statului membru, daca o astfel de cumulare ar conduce la depasirea intensitatii maxime a sprijinului stipulata de Regulamentul (CE) nr. 1.698/2005;

   -Legii nr. 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole, cu modificarile si completarile ulterioare;

   -Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72/2008 privind autorizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru incheierea de angajamente legale interne in anul 2008, in vederea asigurarii unor masuri financiare pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole;

   -Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricola, prin preluarea riscului de creditare de catre fondurile de garantare, republicata;

   -in baza art. 23 din Hotararea Guvernului nr. 224/2008 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite prezentul ordin.


   Art. I. - Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 40/2009 pentru stabilirea unor reguli detaliate de implementare a masurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 si Programului operational pentru pescuit in ceea ce priveste aplicarea regulii cumulului ajutoarelor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 102 din 19 februarie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

   1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "Art. 2. - (1) Metodologia de deducere a sprijinului acordat in baza Legii nr. 231/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se aplica la valoarea creditului aferenta cheltuielilor eligibile ale proiectului stabilite in contractul de finantare.
   (2) Institutia financiara care deruleaza fonduri alocate in baza Legii nr. 231/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, calculeaza nivelul deducerii conform anexei nr. 1, il comunica beneficiarului si, cu acceptul expres al acestuia referitor la conditiile de creditare si nivelul deducerii, semneaza contractul de creditare.

   (3) APDRP primeste de la institutia financiara o copie a contractului de creditare prevazut la alin. (2) si documentele prevazute in cadrul protocolului prevazut la art. 7 alin. (1)."

   2. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "Art. 4. - (1) Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, pe baza informatiilor comunicate de institutiile financiare, aproba diminuarea valorii sprijinului acordat prin PNDR si POP cu nivelul deducerii calculat de institutiile financiare conform art. 2 alin. (2).
(2) Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit are obligatia sa opereze deducerea corespunzatoare a sprijinului nerambursabil prin incheierea unui act aditional la contractul de finantare."

   3. Articolul 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   "Art. 5. - Pentru efectuarea de trageri din creditul acordat in baza Legii nr. 231/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiarul are obligatia de a pune la dispozitia institutiei financiare creditoare actul aditional la contractul de finantare, bugetul refacut al proiectului si declaratia de esalonare a platilor actualizata."

   4. La articolul 6, dupa alineatul (2), se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:

   "(3) Pentru intreprinderile nou-infiintate sau care nu au mai beneficiat de credite ori nu au un rating care are la baza evaluarea bilantului, in conformitate cu prevederile Comunicarii Comisiei C155/02/2008, prima de referinta este stabilita la nivelul de 3,8%. O intreprindere este considerata nou-infiintata daca este infiintata in anul depunerii cererii de finantare sau daca nu a inregistrat activitate pana in momentul depunerii acesteia, dar nu mai mult de 3 ani fiscali.

   (4) In situatia in care la sfarsitul anului un beneficiar al Legii nr. 218/2005, republicata, este incadrat de catre institutia financiara intr-o categorie de rating pentru care nu se pot acorda garantii, fondul de garantare ii va percepe in anul urmator nivelul maxim al primei de garantare prevazute in anexa nr. 2."

   5. Anexa nr. 2 se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.


   Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu

Vizualizat: 678 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Nu rata
|
09. 17, 2013. Tuesday 10:06
2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: wwwfondurieuropenenerambursabile.ro
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!