Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 252 din 08 mai 2009

Publicat: 08 mai 2009 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 80/2009 privind aprobarea formularului-tip de cerere unica de plata pe suprafata pentru anul 2009.

Click pe poza pentru galerie!

Vazand Referatul de aprobare nr. 12.025 din 28 aprilie 2009, intocmit de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in baza prevederilor:

- Regulamentului CE nr. 73/2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori in cadrul politicii agricole comune si de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003;

- Regulamentului CE nr. 1.973/2004 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 al Consiliului in ceea ce priveste schemele de ajutor prevazute la titlurile IV si IVa din respectivul regulament si utilizarea terenurilor retrase din circuitul agricol pentru productia de materii prime;

- Regulamentului (CE) nr. 796/2004 de stabilire a normelor de aplicare a ecoconditionarii, a modularii si a sistemului integrat de gestionare si control, prevazute de Regulamentul CE nr. 1.782/2003 al Consiliului din 29 septembrie 2003 de stabilire a normelor comune pentru schemele de sprijin direct in cadrul politicii agricole comune si de stabilire a anumitor scheme de sprijin pentru agricultori;

- art. 13 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, ce se acorda in agricultura incepand cu anul 2007, si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2007, avand in vedere Memorandumul aprobat de Guvern in luna mai 2005, prin care Romania a decis sa aplice, dupa data aderarii la Uniunea Europeana, schema unica de plati pe suprafata - SAPS si Masterplanul pentru implementarea IACS in Romania, in temeiul art. 3 lit. m) si o) din Legea nr. 1/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 7 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

Art. I. - Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 80/2009 privind aprobarea formularului-tip de cerere unica de plata pe suprafata pentru anul 2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 113 din 25 februarie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

   1. Din "Instructiuni de completare", la titlul "Documente atasate cererii" se elimina liniuta a saptea "- declaratie privind varietatile de tutun cultivate pe fiecare parcela - pana la data de 31 august, fara penalitati si 25 septembrie, cu penalitati;".

   2. In tabelul nr. 1 din anexa la instructiuni se introduc 3 noi pozitii, dupa cum urmeaza:

   -la pct. I "TEREN ARABIL - TA", dupa pozitia "Teren necultivat" cu codul 970 se introduc pozitiile "Teren sub sere si solarii - cultivat" cu codul 971 si "Teren sub sere si solarii necultivat" cu codul 972;
 
 -la pct. II "PAJISTE PERMANENTA - PP", dupa pozitia "Fanete naturale" cu codul 602 se introduce pozitia "Pasuni comunale utilizate in comun" cu codul 603.

Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu


Vizualizat: 680 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?