Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 164 din 17 martie 2009

Publicat: 17 martie 2009 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin privind recunoaşterea Acordului interprofesional pentru sfecla de zahăr - recolta anului de comercializare 2009/2010.

Click pe poza pentru galerie!

Vazand Referatul de aprobare nr. 117.362 din 2 martie 2009 al Directiei generale politici agricole, avand in vedere prevederile pct. 11 lit. b) din art. 2, ale art. 6, cat si prevederile din anexa II la Regulamentul Consiliului (CE) nr. 318/2006 privind organizarea comuna a pietelor in sectorul zaharului, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, nr. L 58 din 28 februarie 2006, p. 1-31, in temeiul prevederilor art. 7 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se recunoaste de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar - recolta anului de comercializare 2009/2010, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Contractele de producere, cumparare, livrare si plata a sfeclei de zahar destinate industrializarii din recolta anului de comercializare 2009/2010, incheiate intre producatorii de sfecla de zahar si societatile comerciale producatoare de zahar din sfecla de zahar, vor respecta conditiile stabilite in Acordul interprofesional pentru sfecla de zahar.

Art. 3. - Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin Directia generala politici agricole, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, vor urmari si vor controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.

Art. 4. - Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu

Vizualizat: 595 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?