Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 14 din 17 martie 2009

Publicat: 17 martie 2009 - 16:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin privind Procedura de stabilire a derogărilor de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi de faună sălbatice.

Click pe poza pentru galerie!

In baza prevederilor art. 38 alin. (22) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 5 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 57/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului, in temeiul art. 7 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul mediului si ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emit urmatorul ordin:

   Art. 1. - Se aproba Procedura de stabilire a derogarilor de la masurile de protectie a speciilor de flora si fauna salbatice, conform prevederilor art. 38 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

   Art. 2. - Controlul aplicarii derogarii se exercita de catre personalul imputernicit din cadrul structurilor proprii ale autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si structurilor de administrare/custozilor ariei naturale protejate, in limitele de competenta.

   Art. 3. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, prevederile Ordinului ministrului mediului si dezvoltarii durabile nr. 1.369/2007 privind Procedura de stabilire a derogarilor de la masurile de protectie a speciilor de flora si fauna salbatica, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 624 din 11 septembrie 2007, se abroga.

   Art. 4. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
  
Ministrul mediului,                  Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
Nicolae Nemirschi                                     Ilie Sarbu
 


Vizualizat: 570 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?