Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordin nr. 762 din 19/12/2008

Publicat: 16 ianuarie 2009 - 06:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ordin nr. 762 din 19/12/2008 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 3 din 05/01/2009 pentru aprobarea modelului autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare şi al documentelor legale de provenienţă a exemplarelor de vânat care intră şi ies în/din crescătoriile de vânat şi complexurile de vânătoare.

Click pe poza pentru galerie!

Ordin nr. 762 din 19/12/2008 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 3 din 05/01/2009 pentru aprobarea modelului autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare şi al documentelor legale de provenienţă a exemplarelor de vânat care intră şi ies în/din crescătoriile de vânat şi complexurile de vânătoare Având în vedere Avizul Consiliului Naţional de Vânătoare nr. 1/2007, în baza art. 7 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în temeiul prevederilor art. 15 alin. (2) şi ale art. 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 486/2004, cu modificările ulterioare,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă modelul autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat, cel al autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a complexurilor de vânătoare, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, şi cel al documentelor legale de provenienţă a exemplarelor de vânat care intră şi ies în/din crescătoriile de vânat şi complexurile de vânătoare, prevăzute în anexele nr. 3-5.

Art. 2. -
(1) Autorizaţiile de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi autorizaţiile de înfiinţare şi funcţionare a complexurilor de vânătoare, emise de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în baza Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 354/2005 pentru aprobarea modelului autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare, rămân valabile până la preschimbarea acestora, dar nu mai târziu de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.
(2) Preschimbarea autorizaţiilor prevăzute la alin. (1) se face la solicitarea celor interesaţi, pe baza autorizaţiei emise în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 354/2005, care va fi reţinută de emitent.

Art. 3. - Documentele ale căror modele sunt prevăzute în anexele nr. 3-5 se completează de către persoanele fizice şi juridice deţinătoare de crescătorii de vânat şi complexuri de vânătoare, în funcţie de scopul pentru care au fost înfiinţate, astfel:
a) pentru speciile de vânat din crescătoriile de vânat şi complexurile de vânătoare destinate populărilor/consumului se completează formularele ale căror modele sunt prevăzute în anexele nr. 3 şi 4, individual pentru fiecare exemplar de vânat mare şi pentru fiecare lot de vânat mic;
b) pentru speciile de vânat ce se recoltează din complexurile de vânătoare se completează formularul al cărui model este prevăzut în anexa nr. 5, pentru fiecare exemplar de vânat mare şi pentru fiecare lot de vânat mic, după caz.

Art. 4. - Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 5. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 354/2005 pentru aprobarea modelului autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 450 din 27 mai 2005.

Art. 6. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Gheorghe Albu,
secretar de stat


Bucureşti, 19 decembrie 2008.
Nr. 762.

Vizualizat: 911 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?