Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, ORDIN Nr. 84 din 30 august 2005

Publicat: 12 mai 2008 - 05:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

ORDIN Nr. 84
din 30 august 2005

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileste constituirea unui comitet consultativ privind protectia animalelor utilizate în scopuri experimentale si în alte scopuri stiintifice

Publicat în: Monitorul Oficial Nr. 829 din 14 septembrie 2005

*) Nota importanta:
Pentru intrarea în vigoarea a prezentului ordin, a se vedea prevederile art. 5.

Vazând Referatul de aprobare nr. 33.139 din 30 august 2005, întocmit de Directia generala sanitara veterinara din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) si al art. 4 alin. (3) din Hotarârea Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia,

presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:

Art. 1 - Se aproba Norma sanitara veterinara care stabileste constituirea unui comitet consultativ privind protectia animalelor utilizate în scopuri experimentale si în alte scopuri stiintifice, prevazuta în anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2 - Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, institutele veterinare centrale si directiile sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3 - La data intrarii în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare.
Art. 4 - Prezentul ordin constituie transpunerea oficiala a Deciziei Comisiei nr. 90/67/CEE care stabileste constituirea unui comitet consultativ privind protectia animalelor utilizate în scopuri experimentale si în alte scopuri stiintifice, publicata în Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 044 din 20 februarie 1990, p. 30.
Art. 5 - (1) Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Prezentul ordin va intra în vigoare de la data aderarii României la Uniunea Europeana.

p. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor,
Dan Marcu
 
Anexa

NORMA SANITARA VETERINARA
care stabileste constituirea unui comitet consultativ privind protectia animalelor utilizate în scopuri experimentale si în alte scopuri stiintifice
 
Art. 1 - Se constituie pe lânga Comisia Europeana un comitet consultativ privind protectia animalelor utilizate în scopuri experimentale si în alte scopuri stiintifice, denumit în continuare Comitetul.
Art. 2 - Comitetul are sarcina de a asista Comisia Europeana în organizarea schimbului de informatii adecvate, dupa cum este prevazut la art. 22 alin. (3) din Directiva nr. 86/609/CEE, precum si în cazul altor probleme ridicate privind aplicarea directivei mentionate.
Art. 3 - (1) În cadrul Comitetului fiecare stat membru trebuie sa fie reprezentat de 2 oficiali ai autoritatii nationale mentionate la art. 6 din Directiva nr. 86/609/CEE, responsabili pentru verificarea îndeplinirii în mod corespunzator a prevederilor directivei respective; în statele membre în care au fost desemnate mai multe autoritati în acest scop, respectivul stat membru aduce la cunostinta Comisiei Europene care sunt autoritatile de la care se aleg cei 2 reprezentanti.
(2) Ramâne la discretia membrilor Comitetului, în orice moment, sa numeasca un expert cu o calificare adecvata, aflat sub autoritatea lor, si care sa actioneze în numele lor la oricare dintre întâlniri.
Art. 4 - Întâlnirile Comitetului vor fi prezidate de un reprezentant al Comisiei Europene; aceasta din urma furnizeaza servicii de secretariat pentru Comitet si grupurile sale de lucru si organizeaza munca acestora.
Art. 5 - (1) Mandatul unui membru al Comitetului este de 5 ani; numirile membrilor pot fi reînnoite, iar dupa expirarea perioadei de 5 ani membrii Comisiei Europene ramân în functie pâna când sunt înlocuiti sau li se reînnoieste numirea.
(2) Mandatul unui membru se poate încheia înainte de expirarea perioadei de 5 ani, prin demisie, deces sau la cererea autoritatii nationale care l-a desemnat; în astfel de cazuri autoritatea nationala în cauza, dupa consultarea Comisiei Europene, nominalizeaza o persoana interimara pentru perioada ramasa din mandat.
(3) Membrii nu sunt remunerati pentru serviciile lor.
(4) Comisia Europeana, în scopuri informative, publica o lista a membrilor în Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene.
Art. 6 - Comitetul, pentru a fi degrevat de sarcini, poate stabili grupuri de lucru care trebuie sa îl informeze asupra realizarii sarcinilor care le-au fost încredintate de acesta.
Art. 7 - (1) Comitetul si grupurile sale de lucru se întrunesc la sediul Comisiei Europene sau în orice alt loc de întrunire, la convocarea acesteia.
(2) Reprezentantii departamentelor interesate ale Comisiei Europene iau parte la întrunirile Comitetului si ale grupurilor de lucru ale acestuia.
(3) Presedintele Comitetului si/sau Comisia Europeana pot invita orice persoana cu calificari speciale în ceea ce priveste orice subiect de pe agenda de lucru, care sa participe ca expert la deliberarile Comitetului sau ale grupurilor de lucru mentionate la art. 6.
Art. 8 - (1) În timpul discutiilor Comitetului si grupurilor de lucru nu se voteaza.
(2) Atunci când consilierea ceruta este acordata cu aprobarea unanima a membrilor sai, Comitetul elaboreaza concluzii comune.
(3) În lipsa unei aprobari unanime, pozitiile diferite luate în cursul discutiei sunt înregistrate într-un raport întocmit sub responsabilitatea Comisiei Europene.
(4) La solicitarea opiniei Comitetului sau a grupurilor de lucru ale acestuia, Comisia Europeana poate stabili un termen limita pâna la care aceste opinii se emit.
Art. 9 - (1) Fara a se aduce prejudicii prevederilor art. 214 din Tratatul de aderare , atunci când presedintele Comitetului sau Comisia Europeana informeaza membrii Comitetului cu privire la opinia solicitata sau la problemele aparute, acestea sunt de natura confidentiala, membrii Comitetului având obligatia de a nu divulga informatiile ajunse la cunostinta lor în urma activitatii Comitetului sau a grupurilor sale de lucru.
(2) În astfel de cazuri numai membrii Comitetului si reprezentantii departamentelor interesate ale Comisiei Europene pot fi prezenti la întrunire.
Art. 10 - (1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pune în aplicare acte normative, reglementari si prevederi administrative necesare pentru conformarea cu prezenta norma sanitara veterinara, pe care le va transmite Comisiei Europene, prin intermediul Ministerului Integrarii Europene si al Misiunii României pe lânga Uniunea Europeana, împreuna cu tabelele de concordanta, în vederea evaluarii conformitatii transpunerii legislative, si va stabili masurile necesare pentru implementarea corecta si la timp a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
(2) Atunci când Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor actioneaza potrivit prevederilor alin. (1), trebuie sa faca o referire expresa la prezenta norma sanitara veterinara. Procedura privind realizarea referirii mentionate ramâne în responsabilitatea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
(3) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va lua masurile necesare si va sanctiona, potrivit legii, orice încalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare, iar în caz de infractiuni sesizeaza organele de cercetare penala.
(4) Prezenta norma sanitara veterinara constituie transpunerea Deciziei nr. 90/67/CEE.
 
Vizualizat: 862 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
12. 05, 2008. Friday 14:58
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?