Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

7 premii pentru agricultura eco europeană

Publicat: 22 septembrie 2022 - 20:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Autoritățile de la Bruxelles organizează, în premieră, o competiție a sectorului eco. Au fost invitați toți cei implicați în agricultura organică, de la fermieri, la restaurante și orașe. Cine sunt finaliștii?

De precizat că premiile EU Organic sunt în număr de opt, pentru șapte categorii diferite. Vor fi premiați diferiți actori activi de-a lungul lanțului alimentar ecologic, care au dezvoltat un proiect remarcabil, inovator, durabil și inspirator, care produce valoare adăugată reală pentru producția și consumul ecologic.

agricultura eco 01_b 

CELE 7 CATEGORII EU ORGANIC


Cele șapte categorii sunt:  
1. Cel mai bun fermier din agricultura bio - 2 categorii (femei şi bărbați). Acest premiu este oferit de COPA-COGECA și IFOAM Organics Europe.
2. Cea mai bună regiune bio - acest premiu va recunoaște o regiune a UE pentru acțiunile sale de promovare a producției și a consumului ecologic. Premiul este acordat de Comitetul European al Regiunilor.
3. Cel mai bun oraș organic - premiul va fi dedicat unui oraș pentru acțiunile sale de promovare a producției și a consumului ecologic şi premiul este oferit de Comitetul European al Regiunilor. Orașele finaliste sunt: Gemeinde Seeham am Obertrumer See, Salzburg, Austria; Municipiul Troian, Bulgaria; Stadt Wien, Austria;
4. Cel mai bun district bio - un biodistrict este o zonă geografică în care fermierii, cetățenii, operatorii turistici, asociațiile și autoritățile publice se reunesc pentru a gestiona durabil resursele locale, pe baza principiilor și practicilor organice. Premiul este oferit de Comitetul European al Regiunilor.
5. Cele mai bune întreprinderi mici sau mijlocii (IMM) ecologice - acest premiu va recunoaște un IMM din UE implicat în procesarea produselor ecologice şi este oferit de Comitetul Economic și Social European.
6. Cel mai bun comerciant cu amănuntul de alimente organice - acest premiu va recunoaște un comerciant cu amănuntul alimentar din UE care vinde produse ecologice. Premiul este acordat de Comitetul Economic și Social European.
7. Cel mai bun restaurant organic - acest premiu va fi acordat unui restaurant, fie de sine stătător, fie ca parte a sectorului hotelier sau de catering, care oferă referințe certificate ecologice în meniul lor. Premiul este oferit de Comitetul Economic și Social European.

Gala de premiere EU Organic va avea loc în 23 septembrie 2022. Niciun operator din agricultura eco din România nu se regăsește printre finaliști!

eu-organic-awards-logo_en_b

O PIAŢĂ ÎN EXPANSIUNE
În 2019, piața UE a produselor organice a totalizat 38,8 miliarde de euro pe o piață globală de 106,4 miliarde de euro, fiind a doua după piața din SUA, cu 48,2 miliarde de euro.
Piețele mari din Uniunea Europeană sunt Germania (12,0 miliarde euro) și Franța (11,3 miliarde euro).

un articol de
STELIAN RĂDESCU

 

Vizualizat: 1396 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?