Ce vrei să te faci când vei fi mare? Mecanic agricol! Câţi tineri absolvenţi ai claselor primare sau gimnaziale de la sate, şi nu numai, ar putea da acest răspuns în contextul educaţional al României de astăzi? Puţini! Şi nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că practic nu cunosc ce înseamnă şi ce presupune să fii mecanizator agricol.
Din 16 până pe 24 octombrie 2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plata avansului din subvenţiile pentru 2019 un număr de 517.928 fermieri, cu o sumă totală în valoare de 715.413.116 euro, a informat Agenţia de Plăţi.
„Cine face agricultură, o face din pasiune, nu din obligaţie. Altfel, ar fi plecat în străinătate...” Aşa susţine marele fermier mehedinţean, Cornel Stroescu. Acesta a investit ani mulţi de muncă, resurse şi suflet în tot ceea ce înseamnă agricultură. A început cu lucrul pământului, apoi avicultură şi, cel mai recent, a investit în legumicultură, de aceasta din urmă ocupându-se mai mult fiul său, Cristian Stroescu.
Ministerul Agriculturii schimbă, din nou, regulile pentru creşterea porcilor în gospodării, după ce Comisia Europeană a ameninţat România cu interzicerea exporturilor de carne şi produse din carne de porc, din cauza pestei porcine africane.
Deputatul PNL Adrian Oros ar putea fi noul ministru al Agriculturii, dacă Guvernul propus de liderul PNL Ludovic Orban primeşte votul Parlamentului.
Anul trecut pe vremea asta scriam un editorial ca răspuns la articolul „Tinere, rămâi acasă!”. Voi relua subiectul pentru că, din păcate, au trecut 12 luni (pe lângă foarte mulţi ani) şi situaţia tinerilor noştri nu s-a schimbat foarte mult. Aş spune, dimpotrivă. Îmi doresc foarte mult ca noua guvernare şi toţi cei care, vremelnic se trezesc în funcţii cu putere de decizie, să înţeleagă că generaţia viitorului din agricultură trebuie pregătită ACUM şi că nu mai e loc de stat şi de făcut strategii pe genunchi. E nevoie de fapte, de bani şi de legi pentru încurajarea tinerilor investitori în activităţi agricole!
Noutăţi despre plata subvenţiilor APIA, fonduri europene pentru fermieri, starea culturilor agricole, pesta porcină africană, reportaje în ferme, tehnică şi tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 15-30 noiembrie 2019!
UN DIALOG ÎNTRE EXPERŢII ȘI FERMIERII AGRICULTURII ROMÂNIEI PE 20 NOIEMBRIE, LA HOTEL SHERATON BUCUREȘTI
Mult mediatizata ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a scindat societatea britanică şi este pe punctul de a crea un adevărat colaps în Albion.
Ştiri despre subvenţiile APIA, fonduri europene pentru fermieri, starea culturilor agricole, pesta porcină africană, reportaje în ferme, tehnică şi tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 15-31 octombrie 2019.