Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Sigma România: Avem o politică orientată către client

Publicat: 23 iunie 2022 - 15:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Este grec până în măduva oaselor şi a venit în România ca să facă treabă, construind de la zero un model de business pe care l-a perfecţionat în cei peste 11 ani petrecuţi în cadrul grupului Saracakis. 

Nu şi-a propus să mute munţii din loc, cum se spune, nici să schimbe mentalităţi, însă promite să facă din SIGMA o companie respectată, iar din Massey Ferguson unul dintre cele mai cunoscute branduri din agricultura românească. Artemios Kotsiras a lăsat postul de director de piese din cadrul diviziei comerciale pentru funcţia de country manager într-o ţară pe care nu o mai vizitase niciodată. 

ARTEMIOS KOTSIRAS , Country Manager - Sigma CVM România1_b

Redactor: A trecut deja un an de când Sigma a intrat pe piaţa românească a furnizorilor de maşini şi echipamente agricole şi de curând a preluat exclusivitatea Massey Ferguson pentru întreaga ţară. Ce v-a determinat să veniţi în România?

Artemios Kotsiras: Pentru noi a fost o foarte mare provocare să venim în România. Saracakis Group, proprietarul Sigma, este o companie de familie cu o sută de ani de istorie, care a decis să îşi extindă afacerile şi în România, pornind de la premisa că poporul grec şi cel român au mentalităţi oarecum apropiate şi atitudini asemănătoare. Totodată, credem că există un potenţial mare în sectorul agricol din România şi am privit această investiţie ca pe o bună oportunitate de a ne dezvolta businessul.

 

Redactor: Spuneţi-ne mai multe despre grupul Saracakis şi legătura sa cu agricultura?

Artemios Kotsiras: Saracakis Group a fost importator al mărcii Massey Ferguson în Grecia pentru mulţi ani. A renunţat la acest statut în 1990, pe fondul anumitor schimbări în politicile agricole promovate de guvernul grec de la acea vreme, iar din 2018 a redevenit importator şi distribuitor exclusiv al produselor Massey Ferguson pentru piaţa greacă.

 

Redactor: Cum vi s-a părut experienţa trăită până acum în ţara noastră?

Artemios Kotsiras: Primele cinci luni după ce am intrat pe piaţa românească au fost mult peste aşteptările noastre. Tranziţia operaţională de la vechiul reprezentant Massey Ferguson în jumătatea de est a ţării a fost totuşi o provocare în sine, pentru că noi am preluat întreaga afacere, cu angajaţi cu tot, în care ne-am pus mari speranţe. Chiar avem un slogan în companie care spune că oamenii noştri sunt pe primul loc! Am pornit la drum cu 113 angajaţi şi planul nostru este să ajungem la 160 anul acesta, ţinând cont şi de faptul că între timp am ajuns să deţinem exclusivitatea Massey Ferguson pentru întreaga ţară.

Suntem conştienţi că sunt destule zone şi judeţe care nu au fost pe deplin acoperite până acum şi de aceea ne propunem să lucrăm mai mult la capitolul vânzări şi servicii de post-vânzare în aceste zone. Cu ajutorul profesioniştilor pe care-i avem acum în echipă sunt convins să vom performa la cel mai înalt nivel.

 

Redactor: Câte puncte de lucru aveţi în acest moment? Există un plan de dezvoltare a reţelei de dealeri?

Artemios Kotsiras: Sediul nostru central se află în Bucureşti, unde avem numai birouri. Am început cu cele şapte locaţii din est - Iaşi, Bacău, Brăila, Slobozia, Constanţa, Drăgăneşti şi Craiova iar de anul acesta vom avea reprezentanţe şi în Cluj şi Timişoara. De asemenea, anul viitor plănuim să mai deschidem un punct de lucru în nord-vest, probabil în judeţul Satu Mare, dar analizăm şi alte variante de a ne extinde. Important de menţionat este că lucrăm doar cu oamenii noştri, nu avem contractaţi sub-dealeri. Pentru că ne dorim să oferim cele mai bune servicii clienţilor noştri şi de o calitate excepţională. Desigur, vorbim de investiţii majore, dar sunt convins că în următorii ani vom avea rezultate foarte bune.

 

Redactor: În prezent traversăm o perioadă destul de dificilă, în special în privința livrărilor. Cum faceţi faţă acestor provocări?

Artemios Kotsiras: În pofida tuturor dificultăţilor, avem planuri foarte ambiţioase pentru anul acesta. Norocul nostru este că am fost destul de prevăzători şi am plasat comenzi de volum încă din vara trecută iar asta ne asigură un avantaj important în faţa competitorilor. Din cauza crizei pandemice, dar şi a războiului din Ucraina, există acum probleme serioase pe lanţurile de producţie. Vedem cu toţii o lipsă a stocurilor, însă noi ne aflăm într-o poziţie favorabilă deoarece ne-am asigurat aprovizionarea din timp şi putem oferi astăzi o mulţime de tractoare şi echipamente agricole celor interesaţi. Avem şi acest avantaj al unei foarte bune colaborări cu AGCO şi Massey Ferguson, care ne susţin din toate punctele de vedere.

 ARTEMIOS KOTSIRAS , Country Manager - Sigma CVM România2_b

”Investim în oameni şi ne dorim să le dezvoltăm abilităţile de lucru pentru a forma adevăraţi profesionişti. Pe de altă parte, avem o politică orientată către client.” - ARTEMIOS KOTSIRAS , Country Manager - Sigma CVM România


Redactor: Cum vedeţi dezvoltarea businessului din România?

Artemios Kotsiras: Am pornit cu Massey Ferguson ca principal furnizor şi acesta este de fapt motivul pentru care ne aflăm astăzi aici. Dar nu vă ascund faptul că ne aflăm în negocieri cu mai mulţi producători de implemente foarte cunoscuţi cu care ne dorim să încheiem contracte de reprezentare pentru piaţa românească. Avem deja un parteneriat de exclusivitate cu Giant, un producător de încărcătoare articulate, dar şi cu Topcon, cunoscut furnizor de tehnologii pentru poziţionare şi control. Politica noastră este de a lucra doar cu acele companii care ne acceptă ca importatori unici. Şi asta pentru că investim o mulţime de bani şi ne dorim parteneriate de lungă durată.

 

Redactor: Apropo de acest aspect, există încă o oarecare doză de confuzie legată de reprezentarea Massey Ferguson pe piaţa noastră...

Artemios Kotsiras: Mă bucur foarte mult că aţi atins acest subiect, pentru că vreau să ofer câteva lămuriri. Pot să vă confirm că începând cu luna ianuarie 2022, Sigma este unic distribuitor autorizat de echipamente agricole Massey Ferguson în estul și vestul României. Nu dorim să creăm confuzii şi în acelaşi timp vrem să-i asigurăm pe fermieri că le oferim produse originale și cele mai bune servicii. Le sugerez acestora să fie foarte atenţi ce produse cumpără, de unde cumpără şi să se informeze cine este importatorul oficial, pentru a evita eventualele neplăceri ce pot apărea ulterior.

 

Redactor: La final v-aş ruga să adresaţi un mesaj fermierilor români!

Artemios Kotsiras: Vrem să fim aproape de ei şi să le oferim tot sprijinul nostru. Dar nu pentru că ne-au ales sau ne vor alege pe noi, ci pentru că ne pasă cu adevărat de ei. Ne dorim să fie pe deplin satisfăcuţi de colaborarea cu Sigma şi să aibă parte de o productivitate foarte bună.

 

a consemnat

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1177 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?