Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Utilaje Pronar pentru furaje verzi

Publicat: 30 august 2021 - 13:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe lângă o serie vastă de remorci marca Pronar, Titan Machinery completează portofoliul de produse pentru România cu o gamă largă de mașini pentru furaje verzi ale producătorului polonez.

Compania Pronar a fost înființată în urmă cu aproape 30 de ani în Narew, regiunea Podlasie din partea de nord-est a Poloniei. Astăzi, Pronar este liderul incontestabil în producția și vânzările de mașini și echipamente pentru agricultură, servicii municipale și industria transporturilor, cu o cotă de piață de aproape 50% în Polonia.

Din categoria utilajelor pentru transport și manipulare marfă, Titan Machinery are în oferta sa de la producătorul Pronar: remorci cu 2 axe, remorci specializate cu 3 axe, remorci tandem Monocoque și remorci de urmărire Chaser Bin pentru transportul cerealelor și al porumbului, pentru primirea încărcăturii din combinele de recoltare și pentru manipularea-descărcarea acesteia, precum și remorci pentru transportul baloților.

PRONAR (6)_b


5 SOLUȚII TEHNICE ÎN OFERTA TITAN MACHINERY

Dar aceasta nu este tot! Titan Machinery mai are în ofertă, la prețuri avantajoase pentru fermierii din România, următoarele categorii de utilaje din gama pentru furaje verzi, după cum urmează:

1. Remorcile tehnologice pentru furaje PRONAR VMP™ funcționează 365 de zile pe an și beneficiază de o fiabilitate înaltă. Alimentatorul mixer Pronar VMP-5S, cu o capacitate de 5 mc, este soluția ideală pentru fermele cu un efectiv de 20-40 de vaci. Mecanismul de amestecare este caracterizat de o cerere redusă de energie. Patru lame de tăiere de înaltă calitate, care se află în malaxorul cu melc, garantează o funcționare lungă, fără defecțiuni. Greutatea componentelor, precum și timpul de amestecare sunt afișate pe un ecran digital mare, ușor de citit, cu poziție reglabilă atât pe verticală, cât și pe orizontală. Cu o eficacitate bună, vagonul de amestecare pentru furaje maximizează eficient, reduce timpul procesului de hrănire a animalelor și crește randamentul de lapte al vacilor.

PRONAR (1)_b

 

2. Alimentatorul mixer PRONAR DVMP - 12/14/16/18 este conceput pentru a amesteca și a alimenta eficient, printr-un sistem care oferă hrana complet amestecată. Această metodă de hrănire împiedică animalele să selecteze ingrediente din furaje, ducând la o nutriție mult mai bună. Datorită acestui fapt, riscul perturbărilor sistemului digestiv al animalelor este limitat, ceea ce are un impact direct asupra creșterii producției de lapte de vacă.
Seria de mixere DVMP include următoarele modele: DVMP-12, DVMP-14, DVMP-16 și DVMP-18, cu o capacitate de 12, 14, 16 și respectiv 18 mc. Astfel de volume mari au necesitat utilizarea a doi melci de amestecare cu un design inovator. Bobinele spiralate cu grosimea de 15 mm asigură amestecarea foarte eficientă a furajelor.
Proiectarea seriei DVMP de vagoane mixer cu doi melci face ca aceste utilaje să fie foarte eficiente și să mixeze în mod eficient toate componentele hranei pentru animale. Construcția lor de înaltă calitate permite o funcționare pe termen lung și o operare fiabilă. Echipamentul standard extins și o serie de elemente suplimentare ale echipamentului permit adaptarea acestor mașini la nevoile fiecărei ferme.

PRONAR (2)_b

3. Cositorile purtate, cu disc, PRONAR PDK220 sunt compacte, robuste, caracterizate de o structură ușoară în care se aplică bara de tăiere Pronar. Cositoarea cu disc Pronar poate fi montată cu ușurință pe diferite tractoare. Necesarul minim de putere al tractorului pentru această mașină de tuns iarba este de 30 CP. Suspensia clasică garantează o presiune uniformă a barei de tăiere pe suprafață. 

Poziția plutitoare a pârghiei hidraulice garantează o transmisie lină a acționării chiar și pe soluri cu denivelări mari. Cositorile sunt protejate de un element de siguranță, care în momentul coliziunii cu un obstacol intervine instant, iar cositoarea se deplasează înapoi minimizând posibilele efecte ale impactului.

Suspensia centrală care a fost utilizată la cositoare asigură o funcționare excelentă pe suprafețe inegale și abrupte, tăiere curată și estetică, precum și înălțime optimă de tăiere. Un alt avantaj al acestui design este sistemul de reglare în trei pași a arcurilor de susținere: 70, 80 sau 90 kg, care garantează presiunea optimă a cositorilor pe sol, în funcție de tipul de suprafață, de la sol moale, turbă, până la teren dur și uscat.

PRONAR (3)_b

 

4. Greblele rotative pentru împrăștierea fânului de la Pronar PWP/ZKP™ sunt concepute pentru împrăștierea ierbii proaspăt cosite sau a fânului ușor uscat, pentru a accelera procesul de uscare. Aceste greble împrăștie și întorc uniform materialul fără a-l distruge. De asemenea, au grijă ca materialul cosit să nu se amestece cu solul, astfel încât în etapa finală, furajele pentru animale să nu fie contaminate cu pământ. Designul robust face ca aceste mașini să fie fiabile și eficiente, asigurând o producție de înaltă calitate.

Aceste greble Pronar urmează perfect solul și vă permit să lucrați pe pante. Posibila agregare cu tractoare mici le fac perfecte pentru fiecare fermă, indiferent de suprafața sau locația lor. În plus, datorită construcției simple a acestei mașini, operatorul poate seta foarte repede parametrii corespunzători de lucru.

PRONAR (4)_b

 

5. Distribuitoarele de îngrășăminte de grajd din seria PRONAR N161 / NV161 / N262/1™ sunt proiectate pentru a împrăștia precis și uniform gunoi de grajd, turbă sau compost. Distribuitoarele de îngrășăminte sunt mașini puternice, robuste, a căror utilizare oferă o fertilizare ideală și eficientă. Acestea au o capacitate optimă de 8,6 mc până la 14,4 mc, fiind perfecte atât pentru fermele mici, cât și pentru cele mari.

PRONAR (5)_b

 

un articol de BOGDAN CONSTANTIN

PR & Communication Specialist Titan Machinery România 

Vizualizat: 784 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?