Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Următorul pas spre tractorul futurist Steyr

Publicat: 05 mai 2022 - 10:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Steyr a lansat conceptul Hybrid Drivetrain, o combinaţie între transmisia mecanică și o componentă electrică. Această transmisie hibridă continuă proiectul tractorului futurist Steyr Concept, expus la Agritechnica 2019.

Producătorul austriac Steyr a prezentat oficial un nou tip de transmisie pentru tractoare - conceptul Hybrid Drivetrain.

 STEYR_Hybrid Drivetrain Konzept_b


E-implemente


Această transmisie hibridă face posibilă interconectarea de implemente electrice (E-implemente), de exemplu un plug cu o roată motoare electrică. De la tractor, energia trece printr-un conector AEF la roata echipamentului electric certificat.

Noul concept minimizează patinarea şi reduce consumul de combustibil atunci când implementele sunt atașate frontal şi tractorul "împinge" utilajul.

 

Economii de combustibil

 

Un prototip al acestei transmisii hibride a fost testat în ultimul trimestru al anului trecut şi a arătat că mașina economisește aproximativ 8% din consumul de combustibil şi, în acelaşi timp, dezvoltă o mai mare putere. Prin acest nou concept, Steyr speră să dezvolte un tractor mai uşor, deoarece partea mecanică a transmisiei este mai compactă.

 

"Boost" electric de până la 80 CP


Motorul tractorului Steyr Concept acționează un generator care, la rândul său, acționează un motor electric și încarcă un pachet de baterii. Motorul electric acționează transmisia, iar la nevoie poate dezvolta un așa-numit E-boost - un impuls care oferă până la 80 CP de putere suplimentară, ce poate fi utilă, spre exemplu, pentru menţinerea constantă a vitezei la urcarea unei pante cu o încărcătură grea.

 STEYR_Hybrid Drivetrain Konzept_front_side_b


Acţionare separată pentru puntea faţă


Cu ajutorul transmisiei Steyr Hybrid Drivetrain se poate regla diferențiat cuplul punţilor față/spate și permite astfel ambelor punți să lucreze la capacitate optimă, furnizând până la 10% putere de tracțiune suplimentară. Tracțiunea electrică permite creșterea vitezei punții față în viraje, creând un efect de viraj "activ", util în special la capăt de drum.

 

Rază de întoarcere mai mică


În comparație cu un tractor convențional cu același ampatament și echipat cu aceleași anvelope, raza de întoarcere este redusă cu aproximativ 1,5 metri. De asemenea, viteza diferenţiată a punţii faţă previne patinarea roților şi acţiunea negativă a acestora asupra solului.

 STEYR_Hybrid Drivetrain Konzept_back_b


COBORÂRE MAI UȘOARĂ


În comparație cu o transmisie CVT Steyr standard, această cutie de viteze ar trebui să fie capabilă să mențină viteza mai mult timp. La coborârea unei pante, acest lucru se inversează, iar cutia de viteze încetinește tractorul, în combinație cu S-Brake, reducând semnificativ nevoia de frânare, chiar și cu o încărcătură grea pe remorcă. În plus, generează energie pentru încărcarea bateriei.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 825 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?