Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Top 5 aplicaţii utile pentru zootehnie

Publicat: 05 mai 2020 - 14:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vrei să-ţi controlezi ferma zootehnică de la distanţă? De acum o poţi face direct de pe tabletă sau de pe smartphone. Iată cinci aplicaţii utile!

  1. Farm Management Pro 

Este o aplicaţie "all in one" ce permite înregistrarea tuturor datelor agricole şi de contabilitate dintr-o fermă zootehnică: gestionarea efectivelor de animale (vaci de lapte, viţei, vaci de carne, oi, porci, cai şi... chiar câinii), tratamente animale, flota de maşini agricole (inclusiv calendar service), gestionarea culturilor (tratamente, lucrări agricole etc.), fişe de lucru şi costuri lucrători, cheltuieli, vânzări/achiziţii îngrăşăminte, furaje, seminţe, precum şi orice eveniment din fermă. Aplicaţia permite exportul şi imprimarea datelor direct de pe telefon.

Este disponibilă gratuit pentru o perioadă de probă şi cu abonament (15,99 euro/lună + TVA sau 169,99 euro/an + TVA).

 Aplicatii utile Farm Management Pro_b

  1. FarmGRAZE (Managementul păşunatului) 

Versiunea completă permite fermierilor să monitorizeze creşterea culturilor furajere şi păşunile şi oferă sfaturi despre acţiunile necesare pentru o bună gestionare a acestora în ferma zootehnică.

Aplicaţia dezvoltată de Universitatea Aberystwyth calculează randamentul păşunii şi o serie de parametri, inclusiv măsurători ale ritmului şi înălţimii de creştere a ierbii, sistemul de păşunat, rotaţia parcelor şi altele.

Utilizând aplicaţia FarmGRAZE în mod regulat, se poate îmbunătăţi calitatea păşunilor, scad investiţiile şi costul furajelor, creşte longevitatea păşunilor etc.

FarmGRAZE este utilă pentru crescătorii de vaci culapte, bovine de carne şi ovine.

Aplicaţia e disponibilă pentru Android.

Cost: 32,94 lei/5,99 lire sterline sau versiune gratuită - cu o funcţionalitate limitată.

 Aplicatii utile FarmGRAZE_b

  1. Calving Calculator Ad Free 

Este o aplicaţie simplă ce permite urmărirea ciclului estral şi al gestaţiei la bovine din ferma zootehnică. Cu ajutorul acestei aplicaţii se calculează data de întoarcere pentru IA (însămânţări artificiale), ziua fătării şi momentul de înţărcare în funcţie de data la care a fost observat estrul/căldurile.

Aplicaţia este uşor de utilizat de către orice crescător de vaci şi este gratuită.

 Aplicatii utile Calving Calculator Ad Free_b

  1. Cow Master - Herd Management App for Dairy Farms 

Este mai mult decât o aplicaţie, este un sistem integrat de administrare a efectivelor de vaci de lapte ce permite controlul constant pentru: starea de sănătate, activitatea de muls, producţia de lapte, bugetul fermei şi altele. Aplicaţia permite înregistrarea şi urmărirea evoluţiei greutăţii şi a stării de sănătate pentru fiecare animal din fermă, de la naştere şi până la ieşirea din fermă/sacrificare. O atenţie specială este acordată urmăririi activităţii de reproducţie (căldurile, însămânţarea în perioada optimă, repausul mamar etc).

Sistemul de gestionare a creşterii bovinelor permite setarea de notificări şi alarme în calendar pentru toate fazele importante ale dezvoltării animalelor, rapid şi fără a fi necesară conexiunea la internet. Toate datele sunt stocate în dispozitivul dvs. şi permit backup-ul şi restaurarea datelor.

Sistemul de partajare a datelor Cow Master permite utilizatorilor să distribuie datele înregistrate în ferma zootehnică către alţi utilizatori.

 Aplicatii utile Cow-master_b

  1. Feed Calculator 

Generează reţete de furajare cu costuri minime şi pe baza ingredientelor disponibile în ferma zootehnică, pentru broileri, găini ouătoare şi porci. Algoritmul inteligent din aplicaţie calculează întotdeauna reţete pentru cel mai mic preţ posibil, pe baza ingredientelor şi preţurilor introduse de către utilizator. Toate reţetele formulate de FeedCalculator îndeplinesc cerinţele specifice categoriei de animale şi se bazează pe standardele internaţionale de nutriţie.

Reţetele furajere pentru vacile de lapte vor fi disponibile în curând. Aplicaţia este gratuită.

Feed-Calcul aplicatii utile_b

Află şi Cum îţi poţi „conecta” ferma la zootehnia de precizie?

Vizualizat: 1094 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?