Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Top 5 aplicaţii utile pentru zootehnie

Publicat: 05 mai 2020 - 14:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vrei să-ţi controlezi ferma zootehnică de la distanţă? De acum o poţi face direct de pe tabletă sau de pe smartphone. Iată cinci aplicaţii utile!

  1. Farm Management Pro 

Este o aplicaţie "all in one" ce permite înregistrarea tuturor datelor agricole şi de contabilitate dintr-o fermă zootehnică: gestionarea efectivelor de animale (vaci de lapte, viţei, vaci de carne, oi, porci, cai şi... chiar câinii), tratamente animale, flota de maşini agricole (inclusiv calendar service), gestionarea culturilor (tratamente, lucrări agricole etc.), fişe de lucru şi costuri lucrători, cheltuieli, vânzări/achiziţii îngrăşăminte, furaje, seminţe, precum şi orice eveniment din fermă. Aplicaţia permite exportul şi imprimarea datelor direct de pe telefon.

Este disponibilă gratuit pentru o perioadă de probă şi cu abonament (15,99 euro/lună + TVA sau 169,99 euro/an + TVA).

 Aplicatii utile Farm Management Pro_b

  1. FarmGRAZE (Managementul păşunatului) 

Versiunea completă permite fermierilor să monitorizeze creşterea culturilor furajere şi păşunile şi oferă sfaturi despre acţiunile necesare pentru o bună gestionare a acestora în ferma zootehnică.

Aplicaţia dezvoltată de Universitatea Aberystwyth calculează randamentul păşunii şi o serie de parametri, inclusiv măsurători ale ritmului şi înălţimii de creştere a ierbii, sistemul de păşunat, rotaţia parcelor şi altele.

Utilizând aplicaţia FarmGRAZE în mod regulat, se poate îmbunătăţi calitatea păşunilor, scad investiţiile şi costul furajelor, creşte longevitatea păşunilor etc.

FarmGRAZE este utilă pentru crescătorii de vaci culapte, bovine de carne şi ovine.

Aplicaţia e disponibilă pentru Android.

Cost: 32,94 lei/5,99 lire sterline sau versiune gratuită - cu o funcţionalitate limitată.

 Aplicatii utile FarmGRAZE_b

  1. Calving Calculator Ad Free 

Este o aplicaţie simplă ce permite urmărirea ciclului estral şi al gestaţiei la bovine din ferma zootehnică. Cu ajutorul acestei aplicaţii se calculează data de întoarcere pentru IA (însămânţări artificiale), ziua fătării şi momentul de înţărcare în funcţie de data la care a fost observat estrul/căldurile.

Aplicaţia este uşor de utilizat de către orice crescător de vaci şi este gratuită.

 Aplicatii utile Calving Calculator Ad Free_b

  1. Cow Master - Herd Management App for Dairy Farms 

Este mai mult decât o aplicaţie, este un sistem integrat de administrare a efectivelor de vaci de lapte ce permite controlul constant pentru: starea de sănătate, activitatea de muls, producţia de lapte, bugetul fermei şi altele. Aplicaţia permite înregistrarea şi urmărirea evoluţiei greutăţii şi a stării de sănătate pentru fiecare animal din fermă, de la naştere şi până la ieşirea din fermă/sacrificare. O atenţie specială este acordată urmăririi activităţii de reproducţie (căldurile, însămânţarea în perioada optimă, repausul mamar etc).

Sistemul de gestionare a creşterii bovinelor permite setarea de notificări şi alarme în calendar pentru toate fazele importante ale dezvoltării animalelor, rapid şi fără a fi necesară conexiunea la internet. Toate datele sunt stocate în dispozitivul dvs. şi permit backup-ul şi restaurarea datelor.

Sistemul de partajare a datelor Cow Master permite utilizatorilor să distribuie datele înregistrate în ferma zootehnică către alţi utilizatori.

 Aplicatii utile Cow-master_b

  1. Feed Calculator 

Generează reţete de furajare cu costuri minime şi pe baza ingredientelor disponibile în ferma zootehnică, pentru broileri, găini ouătoare şi porci. Algoritmul inteligent din aplicaţie calculează întotdeauna reţete pentru cel mai mic preţ posibil, pe baza ingredientelor şi preţurilor introduse de către utilizator. Toate reţetele formulate de FeedCalculator îndeplinesc cerinţele specifice categoriei de animale şi se bazează pe standardele internaţionale de nutriţie.

Reţetele furajere pentru vacile de lapte vor fi disponibile în curând. Aplicaţia este gratuită.

Feed-Calcul aplicatii utile_b

Află şi Cum îţi poţi „conecta” ferma la zootehnia de precizie?

Vizualizat: 908 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?