Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Top 5 aplicații agricole folosite în 2019!

Publicat: 29 mai 2020 - 16:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prietenii fermierului din viitor? Smartphone-ul şi agro-aplicația. Iată care au fost cele mai utilizate 5 aplicaţii agricole în 2019, de către fermieri!

 1. RRXtend Spray - aplicații agricole I

  aplicații agricole RRXtend Spray_b

Ajută fermierii să planifice tratamentele fitosanitare astfel încât să lucreaze cât mai eficient. Aceasta se întâmplă prin furnizarea unor previziuni meteorologice precise, inclusiv probabilităţile de risc privind schimbările bruşte de temperaturi şi precipitaţii. Aplicaţia oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea şi de a păstra înregistrările.

Funcţia de prognoză îi ajută pe agricultori să identifice condiţiile meteorologice şi riscul de schimbare a vremii înainte de a începe anumite acţiuni de pulverizare. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS, însă NU poate fi accesată din România.     

 

 1. FieldCheck - aplicații agricole II

  aplicații agricole Field Check_b

Este aplicaţia care permite fermierilor care vor să aplice tratamente cu pesticide în câmp să localizeze cu uşurinţă solele cultivate, dar şi locaţiile în care sunt amplasate albine, pentru a evita anumite accidente de intoxicare a acestora. Totul este posibil de pe dispozitivul mobil sau tabletă.

Cu funcţionalitate crescută şi uşurinţă de utilizare, pictograme mai mari, dar şi posibilitatea de a alege locaţia de căutare dorită prin GPS, aplicaţia va aduce utilizatorilor platformele FieldWatch existente chiar mai rapid şi mai uşor decât înainte.

Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS, însă NU poate fi accesată din România.  

 

 1. Kugler Timing - aplicații agricole III

  aplicații agricole Kugler timing_b

Oferă calendarul aplicării îngrăşămintelor şi recomandări ale produselor pentru o gamă largă de culturi. Pentru a găsi produsul Kugler ideal, împreună cu rata de aplicare şi calendarul, pur şi simplu selectaţi tipul de cultură dintr-o listă cu 11 opţiuni diferite şi alegeţi stadiul de creştere pe baza unei ilustraţii care arată fiecare etapă de dezvoltare a plantelor de la răsărire până la recoltare.

Aplicaţia listează cele mai eficiente produse pentru acea etapă de creştere, împreună cu doza optimă potrivită suprafeţei cultivate pe care doriţi să aplicaţi produsul. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS.

 

 1. Agsense App - aplicații agricole IV

  aplicații agricole Agsense_b

Oferă utilizatorilor capacitatea sporită de a monitoriza şi controla de la distanţă întreaga operaţie de irigare de oriunde şi oricând. Funcţiile adăugate recent oferă noi opţiuni pentru un control şi mai precis al dispozitivelor, grafică simplificată şi unele îmbunătăţiri de navigare.

Dispozitivele AgSense multiple pot fi sortate în grupuri, ceea ce face mai uşoară configurarea unui program de irigare pentru toate dispozitivele dintr-un grup. Cultivatorii pot seta, de asemenea, unghiuri de precizie cu identificare prin GPS. Noul grafic „Alocare anuală” a fost adăugat pentru a îmbunătăţi urmărirea utilizării apei pe parcursul unui sezon de irigare. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS. 

 

 1. Agrellus - aplicații agricole V

  agro aplicații Argellus_b

Această aplicaţie este o “piaţă online” care reuneşte cumpărătorii şi vânzătorii de produse şi mărfuri agricole. Aplicaţia reprezintă o soluţie care adună laolaltă spre comercializare peste 7.000 de produse agricole. Găsiţi produsele potrivite în cantităţile de care aveţi nevoie.

Solicitaţi cotaţii de la mai mulţi dealeri, stabiliţi termene de livrare care corespund nevoilor dumneavoastră agricole. Cu Agrellus, membrii pot personaliza cererile pe baza recoltării; pot alege produse specifice precum insecticide, erbicide, seminţe şi altele; pot selecta sau primi sfaturi despre doze corecte sau cel mai bun produs pentru nevoile lor.

Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele Android şi IOS, însă NU poate fi accesată din România. 

Află și topul primelor 5 aplicaţii utile pentru zootehnie!

Vizualizat: 651 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?