Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Thorvald, platforma robot

Publicat: 30 septembrie 2020 - 11:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Accentuarea crizei forţei de muncă din agricultură din timpul pandemiei de CoVid-19 a sporit atenţia acordată automatizării şi robotizării lucrărilor agricole.

Platforma Thorvald, dezvoltată de grupul de robotică de la Universitatea de Știinţe ale Vieţii (Norvegia) prin fundaţia Saga Robotics, propune rezolvarea unor probleme critice precum lipsa forţei de muncă, durabilitatea şi securizarea randamentului agricol.

Thorvald 1_b 

 

AUTONOMIE INTELIGENTĂ

 

Thorvald combină un design mecanic robust cu o autonomie inteligentă, folosind metode avansate de navigaţie şi inteligenţă artificială. Robotul poate fi configurat pentru majoritatea mediilor agricole (câmpuri deschise, tuneluri, livezi şi sere) şi poate îndeplini sarcini diverse, precum tratamente fitosanitare (prin pulverizarea produselor pentru protecţia plantelor şi cu raze UV), recoltarea fructelor şi legumelor, fenotipare, transport, cosit, precum şi colectarea datelor din teren şi urmărirea evoluţiei culturilor.

Thorvald 2_b 

 

SPECIFICAŢII CONSTRUCTIVE

 

Robotul este mic şi uşor, ceea ce îi permite să îndeplinească mai eficient mai multe sarcini într-o fermă şi la un cost mai mic decât folosirea tractoarelor sau a lucrătorilor manuali.

Thorvald 3_b

Există mai multe versiuni ale robotului: una cu trei roţi, un model îngust pentru sere, o versiune înaltă pentru fenotipare şi o versiune standard. Versiunea standard (825 mm înălţime, 1500-1750 mm lungime şi 1000-3000 mm lăţime) are 180 kg, sarcina utilă 250 kg, timpul de funcţionare a bateriei 10 ore, viteza maximă 15 m/s şi puterea de propulsie 2 kW. Cele 4 roţi motrice sunt şi roţi de direcţie, dar pot fi adăugate roţi suplimentare, suspensii, iar lăţimea şi lungimea robotului sunt uşor de configurat. Diferitele tipuri de module amplasate şi configuraţia cadrului pot să modifice performanţa sa generală.
Thorvald este dotat cu computer de bord şi software propriu, iar Saga Robotics furnizează toate componentele electronice necesare pentru funcţionarea sa de bază. Software-ul este modular şi acceptă alte module şi senzori care urmează să fie implementaţi, iar cumpărătorul va avea acces la toate noile module de navigare dezvoltate de Saga Robotics.
Click AICI şi vezi cum lucrează platforma Thorvald în diferite configuraţii!

 

TRATAMENT UV ÎMPOTRIVA MUCEGAIULUI

 

 

Thorvald 4_b 

Platforma Thorvald poate ajuta atât la eficientizarea operaţiunilor agricole curente, cât şi la efectuarea unor noi sarcini. De exemplu, poate preveni apariţia mucegaiului la fructele de pădure sau la struguri prin efectuarea tratamentului UV pe timpul nopţii, crescând randamentul culturii cu 10-20%. Thorvald, spre deosebire de oameni, nu suferă efecte adverse datorită muncii în timpul nopţii sau a expunerii pe termen lung la lumina UV. Robotul este, de asemenea, rentabil, acoperind o suprafaţă mare cu o singură lampă UV. Thorvald poate înlocui maşinile grele care compactează solul şi poate lucra chiar şi 24/7.
Click AICI şi urmăreşte operaţiunea de tratament UV!

fermy indicand_dreapta

Fermy: În norvegiana veche, Thorvald înseamnă „conducătorul lui Thor”. În mitologia germanică, Thor este un zeu al naturii, dar şi al fulgerelor şi al războiului

 

Vizualizat: 980 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?