Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologiile care au câștigat premii pentru inovație în zootehnie la SPACE!

Publicat: 21 octombrie 2021 - 18:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Marii operatori din zootehnie şi-au potrivit ceasurile după ora Franţei, pentru a nu rata SPACE, expoziţie emblematică pentru acest domeniu de activitate, desfăşurată în perioada 14-16 septembrie a.c..

Cea de a 35-a ediţie a Salonului Internaţional al Crescătorilor de Animale (SPACE) s-a organizat atât în format fizic, la Centrul Expoziţional din Rennes, cât şi virtual, prin intermediul platformei digitale puse la dispoziţie de către organizatori. Ca de obicei, pentru vizitatori descoperirea de noi produse şi soluţii tehnologice reprezintă motivaţia principală pentru participarea la acest eveniment, adresat nu doar pieţei franceze ci producătorilor europeni în general.

Conform tradiţiei, au fost acordate şi de data aceasta premii pentru inovaţie celor mai interesante tehnologii. În funcţie de gradul de originalitate sau inovaţie au fost răsplătite cu stele nu mai puţin de 35 de produse sau sisteme. Dar numai şapte companii au reuşit să convingă juriul ca să le acorde 2 stele. Iată numele a trei dintre marii câştigători.

• Calipro a convins juriul cu AgiliTRAC, un concept de construcţie flexibil şi modular capabil să răspundă tuturor sistemelor de producţie din sectorul de creştere a suinelor, cu implementare rapidă şi simplificată. Este compus din piese prefabricate din beton care se unesc pentru a forma un modul ce constituie baza clădirii. Acest modul poate fi replicat de câte ori este necesar pentru a dimensiona clădirea în funcţie de numărul de locuri dorit. Crescătorul va putea extinde astfel fiecare cameră cu unul sau mai multe module fără a afecta regulile de progres şi biosecuritate ale adăpostului său.

Foto 1 CALIPRO - AgiliTRAC_b

AgiliTRAC

• Genes Diffusion a atras atenţia cu GHP, un program inovator bazat pe o tehnologie exclusivă ce urmăreşte analiza microbiomului la taurii din rasa Holstein, care face posibilă determinarea unor indici genetici adaptaţi mediului specific fiecărui efectiv. Este un instrument care se adresează doar crescătorilor de vaci Holstein care şi-au genotipat femelele şi care practică controlul performanţei laptelui. Datorită acestor indici 100% personalizaţi, crescătorii pot beneficia de mai multă precizie în gestionarea efectivului de animale, permiţându-le să folosească fără greş cel mai bun taur pentru fiecare vacă şi, în cele din urmă, să îmbunătăţească semnificativ profitabilitatea producţiei lor de lapte.

• IMV Technologies a primit, de asemenea, mult râvnitul trofeu, pentru AspiComfort, un colector automat de material seminal la pasări de curte. Probele sunt luate cu fiole de 5 sau 10 ml sau cu un tub de recoltare dedicat de 13 ml. Dispozitivul poate fi purtat direct pe talie sau la piept pe hamul furnizat sau ataşat la o balustradă cu inelele de fixare. Există două moduri de funcţionare, un mod temporizator care este echivalent cu modul automat şi un mod impuls care este echivalent cu modul manual. Aspicomfort oferă aşadar o siguranţă sanitară îmbunătăţită, care este esenţială în fermele de păsări.

 Foto 2 IMV TECHNOLOGIES - AspiComfort_b

AspiComfort

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 559 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?