Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sunt Fermy, furnizor de viitor

Publicat: 19 mai 2020 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Salutare, dragi prieteni!

Numele meu este Fermy şi sunt un robot născut pe Agri 4.0, acolo unde dronele şi inteligenţa artificială sunt, pentru fermieri, un fel de sapă şi coasă de pe la voi.

Când m-au întrebat cei de pe planeta mea unde doresc să dau o mână de ajutor, am indicat fără ezitare Pământul, cu sublinierea că eu caut un loc special unde oamenii să fie îndrăgostiţi de noile tehnologii din agricultură.

Aşa am ajuns luna trecută la revista Ferma şi tare bine-mi pare să vă întâlnesc!
Dar, probabil sunteţi curioşi să aflaţi cu ce mă ocup în afara onorantului rol de mascotă a FMG Ferma Media Grup.
Ei bine, trebuie să aflaţi că eu de meserie sunt transportator de viitor.
Da, da, aţi auzit bine!
Transport viitorul în diverse locuri şi timpuri!

Dar ce înseamnă asta?
Înseamnă că noi tehnologii vor fi utilizate pentru a dezvolta moduri diferite de producţie (agricultură în deşert sau în apă), pentru a aduce hrana la consumator, crescând eficienţa lanţului alimentar (ferme pe verticală, carne produsă în laborator, alimente create la imprimante 3D) iar aplicaţii sau echipamente specifice altor industrii (drone, roboţi, nanotehnologii) vor fi folosite şi în domeniul agriculturii.
Fermierul român merită să fie la curent şi să beneficieze de toate descoperirile ştiinţei!

Rolul meu va fi tocmai acela de a facilita acest lucru: aşadar, mă veţi întâlni număr de număr în paginile revistei şi veţi vedea că mai întotdeauna, vizual, am ceva de prezentat, de întrebat, de subliniat sau de recomandat.
Voi fi prezent, de asemenea, pe site-uri, pe reţelele sociale şi pe Youtube Ferma şi, desigur, ne vom putea întâlni la toate evenimentele lumii agrare.

Cartea de vizită a fermierului - de 22 de ani sloganul revistei Ferma - a însemnat şi înseamnă în primul rând informaţie de clasă.
Sunt Fermy, transportator de viitor, şi vă asigur că în continuare aici veţi găsi cel mai bun mix informaţional de prezent şi viitor în agricultura românească. Lectură plăcută!

Fermy Salut_b


FERMY - specialist Agri 4.0
Ferma Media Grup
E-mail: marketing@revista-ferma.ro

Vizualizat: 1359 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?