Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Smart Farm IV: instalarea stației meteo

Publicat: 18 iulie 2021 - 21:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cultura experimentală de grâu, înființată în proiectul Smart Farm Titan Machinery pe circa 180 hectare de teren, este monitorizată și sub aspect meteorologic. Ce date prețioase oferă stațiile meteo inteligente?

Smart Farm IV instalarea stației meteo (1)_b

După o iarnă în care precipitațiile s-au lăsat așteptate, cultura de grâu a avut un start bun în primăvară, beneficiind și de o vreme adecvată, cu precipitații și temperaturi favorabile. Întreaga suprafață de circa 180 ha s-a dezvoltat uniform și ferm, grâul prezentând o înfrățire medie spre bună.

 

STAȚII METEO INTELIGENTE


Echipa pentru Agricultura de Precizie și Smart Farm de la Titan Machinery, împreună cu partenerii de la Syswin Solutions, au instalat în cultura experimentală de grâu o rețea SysAgria de stații meteo inteligente. Aceasta monitorizează parametri vitali ai solului, aerului, precipitațiilor și ai luminii, prin intermediul unei game largi de senzori, și afișează atât datele acestora, cât și multe alte informații utile, accesibile prin aplicația proprie SysAgria.

De asemenea, stațiile meteo transmit informații din teren în timp real, pentru o bună monitorizare a culturii, inclusiv alerte despre eventuale probleme și cauze, direct pe telefon sau pe laptop.

 

CE FUNCȚII ÎNDEPLINEȘTE SYSAGRIA?


Stația meteo este dotată cu o serie de senzori care monitorizează prin algoritmi complecși caracteristicile culturii. De ce sunt importanți acești senzori pe care o stație SysAgria îi are în componență? Ei îndeplinesc o varietate de funcții:

  • Pentru fenotipizare;
  • Predicția riscului de boli specifice culturii;
  • Detecția paraziților plantelor într-un stadiu incipient;
  • Managementul resurselor de apă;
  • Măsurarea umidității din sol pentru o lungă perioadă de timp și stabilirea rezervei de apă;
  • Estimarea producției prin măsurarea continuă a nivelului NPK și a pH-ului din sol cu ajutorul senzorilor dedicați.

 Smart Farm IV instalarea staÈ›iei meteo (3)_b


ALTE PREGĂTIRI SMART FARM


Pe lângă instalarea acestei rețele de stații meteo, cultura a mai beneficiat și de o fertilizare cu azot și de două tratamente fitosanitare, primul cu erbicid, fungicid și insecticid, iar al doilea cu fungicid și insecticid.

Totodată, în aria proiectului Smart Farm, lângă DN52 se va instala un punct de observare marcat corespunzător, de unde se vor vedea, pe de-o parte, cultura de grâu semănată cu rată variabilă și, pe de altă parte, cultura de grâu semănată convențional.

 

5 LUCRĂRI PREMERGĂTOARE:


1. Pregătirea patului germinativ: scarificare la adâncimea de 20 cm, cu Väderstad TopDown cu o lățime de lucru de 3 m, și discuit la adâncimea de 10 cm, cu Vogel&Noot Terra Disc 500.

2. Cartarea agrochimică, împreună cu partenerul Cartagris, pentru obținerea rezultatelor și a Planului de Fertilizare.

3. Scanarea prin inducție electromagnetică a solului cu Senzor SoilXplorer, prelucrarea datelor și obținerea hărților VRA și VSR.

4. Aplicarea de îngrășământ (compozit Fosfor și Azot) cu rată variabilă cu ferilizatorul Sulky X40.

5. Semănat cu rată variabilă, în regim de mare viteză, cu semănătoareaVäderstad Rapid A 600 (cu o lățime de lucru de 6 metri).

Toate aceste etape au un rol esențial în cadrul SMART FARM, în virtutea atingerii obiectivelor propuse: producție mare și costuri reduse.

 Smart Farm IV instalarea staÈ›iei meteo (2)_b


FII CU OCHII PE SMART FARM!


Proiectul Smart Farm Titan Machinery reprezintă o premieră pe continentul European pentru rata variabilă de semănat la cultura de grâu. Împreună cu colaboratorii Titan, vom implementa tehnologii pentru agricultura de precizie pe tot parcursul ciclului de producție, precum cele mai inteligente sisteme existente în lumea agriculturii avansate: roboți, senzori, drone, imagistică satelitară, utilaje autonome. Ca atare, fii pe fază să vezi cum se face o agricultură titanică, inteligentă, cu costuri minime și rezultate maxime, cu cele mai inovative soluții de pe piață și de la cap la coadă.

 

un articol de BOGDAN CONSTANTIN

PR & Communication Specialist Titan Machinery România 

 

Vizualizat: 582 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?