Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Roboţii căpșunari lucrează 24 de ore pe zi

Publicat: 17 noiembrie 2021 - 17:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Grupurile Kubota Corporation și Yamaha Motor Co Ltd au investit în Advanced Farm Technologies (AFT), un start-up din California care a dezvoltat un robot pentru recoltat căpșuni.

Prin această investiţie, cele două mari grupuri japoneze doresc să accelereze dezvoltarea tehnologică și extinderea afacerii AFT care vizează implementarea de soluții automate pentru culturile de câmp şi horticole.

 Foto 1 Kubota_robot_b


Robotul TX


Vehiculul, denumit TX, combină avantajele unui vehicul terestru fără pilot (UGV) cu inteligenţa artificială (AI) şi tehnologia de recunoaştere cu senzori de imagine. Practic, robotul TX folosește tehnologia de recunoaștere a imaginilor și inteligența artificială pentru a distinge rapid căpșunele coapte/roşii, pe care apoi le culege, cu grijă, cu ajutorul unor cleşti aflaţi la capătul brațelor maşinii.

 

Lucrează 24 de ore pe zi


Construcţia robustă, precum şi tehnologia de învăţare automată permit robotului TX să reziste la condițiile dificile din câmp şi să lucreze autonom timp de 24 de ore pe zi. Pentru rezultate optime se recomandă ca robotul să "lucreze" alături de echipe de lucrători care să facă şi recoltare manuală. Se apreciază că robotul TX va reduce substanţial munca manuală şi totodată va creşte productivitatea în fermele horticole.

 

Investiţii uriaşe în tehnologie


Compania Advanced Farm Technologies este specializată în proiectarea şi dezvoltarea tehnologiilor robotizate pentru agricultură. În 2019, AFT a fost prima din SUA care a comercializat roboţi pentru recoltarea căpșunilor, folosind platforma sa inovatoare T-6, concepută special pentru culturile la sol. De atunci, AFT a reuşită să atragă fonduri de peste 70 de milioane de dolari în angajamente ale clienților prin parteneriate de colaborare.

 Foto 2 Detaliu pe foto 1_b


Recoltarea merelor


Prin investiţiile făcute de grupurile Kubota Corporation și Yamaha Motor Co Ltd, ATF încheie o ultimă rundă de finanţare prin care a atras investiţii în valoare de 25 de milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea roboţilor pentru recoltarea căpșunilor și adaptarea tehnologiei pentru recoltarea merelor. Succesul acestei runde de finanţare este încă o dovadă a încrederii partenerilor ATF, precum şi a producătorilor americani de căpșuni și de mere în capacitatea companiei de a găsi modalități creative de a introduce automatizarea în ferme, oferindu în același timp feedback-ul de care au nevoie pentru a îmbunătăți rapid tehnologia.

 

Divizii noi pentru tehnologii digitale


Promovarea tehologiilor avansate prin intermediul unor noi "divizii" create în cadrul celor mai mari companii este des întâlnită. Astfel, Grupul Kubota a înființat „Centrul de inovare” ("Innovation Center") în 2019, iar Yamaha Motor Group folosește una dintre companiile sale, Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley (YMVSV), înființată în 2015, pentru a găsi noi modalităţi de sprijin în activitățile sale.

Lucrând împreună cu parteneri externi, ambele companii ajută dezvoltarea inovațiilor libere printr-un angajament proactiv în scopul accelerării dezvoltării de noi afaceri, produse și servicii.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Vizualizat: 940 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?