Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RALF 2019: Pe podiumul agricol

Publicat: 20 ianuarie 2020 - 13:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a patra ediţie RALF - Forumul Internaţional al Marilor Fermieri s-a desfăşurat în ziua de 29 noiembrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Peste 300 de mari fermieri din toate regiunile României şi lideri din agricultură, peste 50 de speakeri români şi străini din 12 ţări, parteneri şi susţinători, organizarea impecabilă - aceasta a fost reţeta succesului unui eveniment la superlativ.

RALF 2019 - un adevărat maraton de informaţie, tehnologie, inovaţie, schimb de experienţă. Agricultura viitorului nu mai este doar un subiect interesant de abordat în mediile agricole. Tehnologia de mâine este deja prezentă în ferme de pe întreg mapamondul. Deloc întâmplător, Forumul Marilor Fermieri i-a dedicat o întreagă sesiune, în care zece invitaţi străini au prezentat modele sustenabile de agricultură, adaptate exigenţelor viitorului în ceea ce priveşte nevoia de hrană, din ce în ce mai mare, aflată în contradicţie cu limitarea suprafeţelor exploatate.
 
British Farming Awards 2018
Medaliat cu aur în Marea Britanie, David Fuller-Shapcott conduce o fermă de familie de 400 de hectare, cu soluri argiloase în proporţie de 30-40%, având drenaj lent. Mărimea medie a parcelelor este de 10 hectare. Rotaţia culturilor exploatate (50-55 ha/rotaţie) asigură producţii pentru: biodiesel şi ulei de gătit, grâu seminţe şi făină pentru biscuiţi, ovăz pentru consum - cereale pentru micul dejun şi porridge (terciul englezesc din ovăz), grâu pentru distilerii etc.
 
David Fuller-Shapcott_b
 
Tot ceea ce se întâmplă în fermă, inclusiv tranziţia spre noile tehnologii, se face în acord şi cu respect faţă de sol. "Ai grijă de sol. Este viu!", spune britanicul, accentuând ideea că fără să ne schimbăm, inclusiv în modul în care facem agricultură, nu ne putem aştepta ca lucrurile să evolueze în mai bine. Fermierul englez a mai spus că vârsta medie a unui agricultor din ţara lui este de 59 de ani iar potenţialul productiv de 18,6 tone de grâu la hectar!
Politica agricolă a Regatului Unit este axată pe ideea "Bani publici pentru bunuri publice" şi se bazează pe promovarea producţiei interne, prin crearea lanţurilor alimentare scurte şi încurajarea consumului intern. Printre măsurile principale care vizează agricultura se numără ameliorarea solului şi reducerea administrării inputurilor cu efect pe termen mediu şi lung.
 
Baltic Sea Farmer of the year 2018  aici poza cu Viljar Veidenberg şi cea cu lactatele

Viljar Veidenberg_b
 
lactate pajumae_b
 
 
Un alt fermier de podium prezent la RALF 2019 este Viljar Veidenberg. Vine din Estonia, unde este CEO în cadrul fermei ecologice de vaci cu lapte Pajumäe. Tânărul fermier a preluat ferma de la părinţii săi în urmă cu şase ani. A inaugurat recent şi o nouă unitate de procesare a laptelui. Ferma are 31 de ani de activitate, din 2001 fiind autorizată pentru producţie organică iar din 2005 a trecut şi la procesarea organică a laptelui. O fermă super premiată, cu opt distincţii în 20 de ani: Cea mai bună vacă Holstein, Cele mai bune produse de la un mic producător, Cea mai bună fermă ecologică, Ferma anului 2012, Cele mai bune lactate, Promoterul rural al regiunii şi Ferma anului din regiunea Mării Baltice.
 
RALF 2020 va avea loc pe data pe 27 Noiembrie la Radisson Blu Hotel Bucureşti.

Mai multe despre RALF pe www.ralf.com.ro și pe www.facebook.com/ralf.com.ro
RALF este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION - Romanian PR Award 2018, Events Category.
Vizualizat: 870 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!