Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Noile echipamente de răvăşit fânul tractate de la Pöttinger

Publicat: 01 octombrie 2022 - 16:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noile echipamente de răvăşit fânul tractate de la Pöttinger, cu pliere orizontală şi lăţimi de lucru de 8,6-17 metri, garantează randamente maxime, confort şi eficienţă sporite. Productivitate mare, necesar de putere scăzut!

Potrivit producătorului austriac, noua gamă HIT HT, disponibilă în patru variante constructive (8680, 11100, 13120 şi 17160), asigură cea mai bună calitate de împrăştiere pentru toate tipurile de furaje, datorită diametrului mic al rotorului (1,42 metri) şi a celor şase braţe curbate. În funcţie de model, noile maşini de întors fânul pot fi echipate cu opt până la 16 rotoare.

Dar cu adevărat impresionant la aceste utilaje este necesarul de putere extrem de scăzut al tractorului - între 60 şi 100 CP!

Pottinger HIT HT_b

Distribuţie optimă a greutăţii

 

Rotoarele sunt ridicate folosind tehnologia Liftmatic Plus, care reduce sarcina asupra ghearelor de răvăşit. Greutatea este distribuită uniform pe toate roţile tamburilor rotativi, astfel încât se menţine o înălţime constantă pe toată lăţimea de lucru. Deoarece rotoarele se deplasează la distanţa corectă faţă de sol, păşunea este protejată şi furajul rămâne curat, fără a încorpora impurităţi.

 

Reglaj hidraulic

 

O manivelă uşor accesibilă asigură reglarea rapidă a înălţimii. O caracteristică nouă a modelelor HIT HT este aceea că, opţional, înălţimea poate fi reglată şi hidraulic de către operator, direct din cabina tractorului. În acest caz, sistemul electric de preselectare Basic Control este inclus în echiparea standard.

Pentru greblarea fânului la marginea câmpului, cele două rotoare exterioare din dreapta pot fi opţional înclinate hidraulic cu 15 grade, astfel încât materialul cosit să nu fie împrăştiat accidental în zona învecinată.

 

Furaj de calitate

 

Tehnologia inovatoare a rotorului Dynatech asigură o împrăștiere curată şi ordonată, cu o conservare maximă a furajului. Indiferent dacă materialul cosit este destinat însilozării sau recoltării fânului, greblele cu tamburi rotativi din gama HIT HT promit să facă o treabă excelentă. Toate modelele din această serie se pliază până la mai puţin de 3 metri lăţime şi 2,7 metri înălţime pentru poziţia de transport agreată de legislaţia europeană.

În timp ce HIT HT 8680 cântăreşte aproximativ 1,8 tone, versiunea de top HIT HT 17160 are o greutate de 3,85 tone. Cadrul principal mare cu suport stabil al rotorului şi centrul de greutate scăzut permite transportul rutier fără vibraţii la viteze mari.

 

Caracteristici tehnice

Model

Lăţime de lucru

Nr. rotoare

HIT HT 8680

8,60 m

8

HIT HT 11100

10,60 m

10

HIT HT 13120

12,70 m

12

HIT HT 17160

17,00 m

16

 

 

un articol de

LIVIU GORDEA
Vizualizat: 1439 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?