Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

New Holland - cel mai bun tractor specializat

Publicat: 22 decembrie 2019 - 11:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Seria T4 (V/N/F) de la New Holland a fost desemnată „Tractorul anului 2020” la categoria tractoare specializate, titlu decernat cu ocazia Agritechnica, de către un juriul alcătuit din jurnalişti specializaţi în mecanizarea agricolă, reprezentând publicaţii agricole europene din 24 de ţări.

Criteriile de selecţie au ţinut cont de câteva aspecte esenţiale, cum ar fi motorul, transmisia, confortul, agilitatea şi designul, iar tractorul New Holland T4 cu puntea sa îngustă a impresionat din mai multe puncte de vedere. Diferenţa a făcut-o, se pare, pachetul tehnologic avansat, care cuprinde suspensia reglabilă a punţii frontale Terraglide, ce asigură o experienţă îmbunătăţită pentru operator din punct de vedere al confortului, împreună cu anvelopele Trelleborg PneuTrac, care promit un plus de tracţiune în condiţii de lucru pe teren accidentat, precum şi economii importante de combustibil.

Performanţă şi confort
Suspensia punţii faţă Terraglide protejează tractorul, echipamentele montate şi operatorul împotriva şocurilor simţite în timpul deplasării pe drumurile publice sau în câmp. Înălţimea centrului de pivotare a osiei (deasupra centrului din faţa tractorului) asigură un confort ridicat de rulare şi un nivel ridicat de oscilaţie, astfel încât atunci când lucraţi pe o pantă, anvelopa nu intră niciodată în contact cu tractorul. Mai mult decât atât, Cu Terraglide, operatorul este capabil să controleze înălţimea suspensiei pentru a regla garda la sol în funcţie de condiţiile de lucru. Această caracteristică face, de asemenea, mai uşoară instalarea implementelor frontale.

new-holland-tractor-2020_b

Prin urmare, New Holland susţine că noua serie T4N cu Terraglide oferă cea mai bună stabilitate în segmentul său de adresabilitate, în special în situaţia în care optaţi pentru a ataşa echipamente frontale grele, când caracteristica Anti-dive/squat împiedică alunecarea în timpul frânării şi a accelerării. Controlul angrenării osiei contribuie suplimentar la stabilitatea tractorului, prevenind oscilaţia excesivă şi riscul de a trece peste pantele laterale. Operatorul nu numai că se bucură de acest confort, dar şi de o siguranţă sporită datorită stabilităţii tractorului.

Tracţiune şi productivitate îmbunătăţite cu PneuTrac
Confortul şi stabilitatea acestui tractor sunt şi mai mult îmbunătăţite dacă se optează pentru anvelopele Trelleborg PneuTrac. Aceste pneuri asigură o creştere a tracţiunii cu 12 până la 24%, precum şi o stabilitate mai mare pe pantele abrupte. În plus, anvelopele PneuTrac asigură mai multă flotarţie, reducând rezistenţa solului pe pneu şi, prin urmare, optimizând şi mai mult consumul de combustibil al tractorului. Vibraţiile sunt reduse cu 60% iar compactarea solului cu 15 procente faţă de pneurile convenţionale. În fond, PneuTrac este o soluţie care combină avantajele anvelopelor agricole radiale şi ale şenilelor. Podgoriile şi livezile, în general, se confruntă cu provocări unice, în special în protecţia radiculară şi de teren. Acestea se găsesc adesea pe terenuri abrupte şi sunt necesare operaţiuni înguste de rând. PneuTrac, aşa cum ne asigură Trelleborg, oferă performanţe de neegalat atât pe versanţii abrupţi, cât şi pe terenul noroios. Designul inovator al flancului ajută carcasa să susţină sarcina, oferind simultan flexibilitate şi o extindere lată a amprentei.
„New Holland T4.100 N a făcut diferenţa în principal datorită osiei suspendate Terraglide disponibile fie cu frâne, fie fără. Acest sistem reprezintă un moment de cotitură în ceea ce priveşte confortul şi agilitatea. Permite utilizatorilor să conducă cu viteză mai mare în condiţii de siguranţă deplină, indiferent dacă sunteţi pe teren sau pe drum”, au fost argumentele juriului care a acordat titlul de „Tractor of the Year” la această categorie.

Vizualizat: 1612 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?