BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Naomi - cel mai căutat pilot feminin de drone

Publicat: 26 aprilie 2021 - 10:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La 19 ani, Naomi Abigail Hermosillo Arias a devenit cel mai cunoscut și mai solicitat pilot de drone agricole din Mexic. Anul trecut a efectuat 220 de operaţiuni pentru peste 12.300 de acri de teren, în 12 state mexicane. 

În ultima vreme, angajata companiei ATD Drones a oferit servicii de aplicare aeriană a pesticidelor cu drona DJI pentru mai mult de 165 de acri de plantaţii de agave, cultură considerată comoara naţională în Mexic.

Foto 1 naomi_b

Avantajele aplicării aeriene

 

  • În comparaţie cu pulverizarea manuală, aplicarea aeriană poate asigura în mod eficient tratamente fitosanitare de o acurateţe mai bună şi într-un timp scurt.
  • Nu numai că se economisesc resursele de apă, dar se previne scurgerea pesticidelor după ce au ajuns pe suprafaţa frunzelor, ceea ce ajută plantele de cultură să absoarbă mai bine soluţia de combatere.
  • În comparaţie cu operaţiunile efectuate la sol, aplicarea aeriană este adaptabilă la condiţiile meteorologice, iar dronele folosite pentru protecţia culturilor au avantaje clare, mai ales după ploaie, când maşinile şi utilajele nu pot fi utilizate.

În majoritatea regiunilor agricole din Mexic, pulverizarea pesticidelor este încă efectuată cu maşini tractate sau manual. Compania ATD Drones speră să încurajeze mai mulţi fermieri mexicani să utiliezeze pe scară largă tratamentele cu dronele pentru protecţia fitosanitară a culturilor agricole. De asemenea, doreşte să promoveze aplicaţiile aeriene și să stimuleze dezvoltarea agricolă cu ajutorul tehnologiei agricole inteligente.

Foto 2 naomi_b

“În fiecare zi acumulez experienţă!”


"Era o profesie complet nouă în urmă cu câţiva ani. Şi nici acum nu există prea mulţi piloţi de drone agricole în Mexic, şi cu atât mai puţin de sex feminin. La început, nu știam prea multe despre plantele de cultură, nici despre dăunătorii lor. Acum învăţ din ce în ce mai mult și acumulez experienţă în fiecare zi. Îmi place foarte mult munca pe care o fac", declară cu bucurie Naomi Abigail Hermosillo Arias.


Sursa şi foto: DJI Agriculture

un articol de
MARIAN MUŞAT

 

Vizualizat: 624 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?