Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

NANOSENZORII ŞI PESTICIDELE

Publicat: 26 decembrie 2022 - 14:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Utilizarea pesticidelor este indispensabilă pentru agricultura modernă. De asemenea, an de an, creşte "consumul" de produse pentru protecţia plantelor. Dar pentru a asigura siguranţa alimentară şi a mediului este necesară dezvoltarea unor metode superioare de detectare a reziduurilor de pesticide.

Metodele clasice, cum ar fi cromatografia lichidă/gaz - spectrometria, testele colorimetrice, electroforeza şi procedurile de testare fluorimetrică, etc. - necesită aparatură costisitoare, operatori profesionişti şi o tratare prealabilă complexă a probelor.

Strategiile optice pentru detectarea pesticidelor folosesc elemente de recunoaştere precum enzimele, anticorpii, polimerii cu amprentă moleculară, aptamerii şi elementele de recunoaştere gazdă-invitat. Utilizarea nanosenzorilor ca înlocuitor al metodelor convenţionale sporesc selectivitatea, precizia şi rentabilitatea, scurtează timpul de detectare şi cresc "portabilitatea" laboratoarelor. De exemplu, nanosenzorii cu benzi imunocromatografice (ICTS) sunt folosiţi pe scară largă în monitorizarea agroecosistemelor.

În ajutorul biosenzorilor vine şi nanotehnologia cu nanosenzorii!

un articol de

GHEORGHE GHIŞE

 

Vizualizat: 907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?