Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lely conectează omul şi animalul cu tehnologia

Publicat: 08 iunie 2020 - 11:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Indiscutabil, cel mai avansat sector agricol din punct de vedere al automatizării este cel al vacilor de lapte. O demonstrează roboţii Lely prin prezenţa lor activă în ferme.

Mulsul robotizat este o practică obişnuită în majoritatea fermelor lactate, dar putem vorbi aici deja de un sistem integrat, care include managementul dejecţiilor şi furajarea, complet automatizate. Prin conectarea oamenilor şi a animalelor cu tehnologia s-a reuşit astfel optimizarea proceselor şi, ceea ce contează în final, reducerea costurilor de producţie. Este dovada clară că agricultura poate fi sustenabilă, dar în acelaşi timp productivă şi mai prietenoasă cu mediul.

Lely-Astronaut rob 1_b

Lely a revoluţionat managementul fermelor

Primii roboţi de muls au apărut acum trei decenii. Compania olandeză Lely, un pionier în domeniul automatizării fermelor zootehnice, a dezvoltat propriul său astfel de dispozitiv în 1992 şi de atunci Lely Astronaut a parcurs mai multe etape majore de dezvoltare, fiind astăzi întâlnit în toată lumea. Succesul mulsului automatizat este astfel garantat de un nou stil de management al fermelor, prin care deciziile sunt transferate de la fermier la vacă. Pe lângă Lely Astronaut, compania olandeză mai are în portofoliu câţiva roboţi, şi anume Lely Discovery (pentru curăţarea adăposturilor), Lely Juno (robot de împingere automată a furajelor) şi Lely Vector (un sistem automatizat de furajare).

Lely-Vector 2_b

Firma Lely pregăteşte următoarea lansare

Între timp, Lely a anunţat că va lansa spre sfârşitul anului o maşină de procesare a gunoiului de grajd care ar putea reduce emisiile de azot din fermele specializate pe producţia laptelui cu 50%! Potrivit preşedintelui consiliului de administraţie al companiei, Andre van Troost, îngrijorările cu privire la eliberarea de azot în atmosferă nu au fost motivul direct pentru dezvoltarea maşinii de prelucrare a gunoiului de grajd. Acesta susţine că Lely căuta să realizeze un dispozitiv pe care producătorul de lapte să îl poată folosi pentru a face gunoiul de grajd o materie primă valoroasă.


Robotul Lely Astronaut: Eficienţă pentru fermier şi confort pentru vaci. Click AICI, urmăreşte materialul video şi convinge-te că Lely Astronaut face aproape toată treaba în ferma de vaci cu lapte.

un articol de
LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1249 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?