Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Lely Calm: start excelent al vițeilor

Publicat: 28 aprilie 2022 - 16:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primele 35 de zile de viață sunt extrem de importante pentru creșterea vițeilor. Sistemul automat de hrănire Lely Calm garantează cea mai bună dezvoltare a acestora de la tineret la animale productive. 

Hrănirea vițeilor cu o frecvență mai mare este apropiată de comportamentul lor natural la alăptare. Acest lucru se poate face cu un sistem de hrănire automat, care aduce o serie de beneficii fermei:

• creșterea sănătoasă a vițeilor și pregătirea lor pentru o dezvoltare ulterioară corespunzătoare;

• igienă optimă;

• economisirea forței de muncă.

Sistemul automat de hrănire Lely Calm este destinat tuturor fermierilor cărora le pasă de sănătatea vițeilor lor.

 

SMZ mai mare


Capacitatea vițeilor de a ingera hrană este limitată la 1,5-2 litri/tain. Furnizarea de rații mai mici și dese pe parcursul zilei, în loc de hrănirea cu o găleată cu lapte dimineața și seara, îmbunătățește aportul de lapte și digestia. Acest lucru are ca rezultat o mai bună utilizare a tuturor nutrienților din hrană și un spor mediu zilnic (SMZ) de creștere în greutate mai mare. Prin oferirea de rații precise și adecvate vârstei, vițelele devin vaci de lapte viguroase, sănătoase, fertile și productive de-a lungul întregii lor perioade de exploatare.

 Lely calm_b


Rații individuale


Stația de hrănire identifică fiecare animale, astfel că Lely Calm se asigură că fiecare vițel primește o porție personalizată.

Datele precum litrii de lapte consumați, frecvența consumului etc. sunt stocate și accesibile permanent datorită software-ului inteligent. În acest fel, poți accesa oricând informațiile necesare privind comportamentul de hrănire al vițeilor tăi.

 

Dublarea greutății avută la naștere


Primele 35 de zile de viață sunt extrem de importante pentru creșterea vițelului. Acesta ar trebui să-și dubleze greutatea avută la naștere în primele 7 săptămâni de viață. Acest lucru se poate realiza numai dacă vițelul consumă până la 12 litri de lapte pe parcursul unei zile, administrați în porții mici potrivite capacității lui abdominale. Acest fapt aduce, pe lângă creșterea zilnică în greutate, și o bună dezvoltare a rumenului și un consum mare de furaje într-o etapă ulterioară.

În concluzie, software-ul inteligent al Lely Calm oferă o perspectivă pozitivă asupra hrănirii vițeilor.

 

INTENSIV VS. CONVENȚIONAL


Cercetările arată că vițelele hrănite intensiv au o producție de lapte semnificativ mai mare decât cele hrănite în mod convențional. Hrănirea cu Lely Calm are ca rezultat vițele mai sănătoase și - în cele din urmă - vaci de lapte productive.

Ambele beneficii sunt rezultatul direct al:

• accesului nelimitat la lapte proaspăt, administrat în porții mici, concentrat constant și la temperatura potrivită;

• hrănire fără întrerupere datorită pregătirii și administrării laptelui simultan.

Lely Calm oferă un randament ridicat la prepararea furajului și o rată optimă de realizare a amestecului. Acest lucru permite sporuri zilnice optime chiar și în cazul hrănirii unui număr mare de viței. În plus, Lely Calm vine cu o gamă extinsă de accesorii.

 

Contactează firma Lely  la tel. 0722287446; e-mail: centru.ms@lely.ro


un articol de LELY

mai multe pe această temă https://www.lely.com/ro/

Vizualizat: 553 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?