Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Inovația anului la utilajele complet electrice

Publicat: 10 ianuarie 2022 - 15:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Premiate la EIMA 2021, E-Sprayer-ul şi E-Mulcher-ul sunt primele utilaje complet electrice care folosesc ca unică sursă de energie un generator montat pe tractor şi acţionat de priza de putere.

Conceptul inovator de "electrificare" a sistemului implement-tractor a fost realizat ca urmare a colaborării dintre departamentele de cercetare și dezvoltare ale companiilor NOBILI șiCNHIndustrial - Technology. Utilajele nu au arbori cardanici, transmisii hidraulice (pe ulei) sau cutii de viteze.

• E-SPRAYER-ul este echipat cu două motoare electrice, unul pentru pompă și unul pentru grupul de ventilatoare și dispune de un sistem de dozare automată care comunică cu tractorul şi este controlat prin sistemul ISOBUS. Rotația ventilatorului este reglabilă în funcție de nevoile de lucru. În plus, inversarea mișcării paletelor permite curățarea zonei de admisie de frunze sau resturi vegetale, care în unele cazuri pot obstrucționa fluxul regulat al ventilatoarelor.

Foto 1 Nobili-e-sprayer_b

Foto 1: E-Sprayer


• E-MULCHER-ul este echipat cu un motor electric pentru rotor și cu două braţe articulate care permit deplasarea capului de tăiere în poziția de lucru. Eficiența sistemului tractor-implement se îmbunătățește semnificativ graţie electrificării, iar absenţa prizei de putere mecanice permite viraje mai strânse.

Testele din teren au arătat o reducere a consumului de combustibil/hectar de până la 34% cu E-Sprayer-ul și de până la 31% cu E-Mulcher-ul

Foto 2 Nobili eMulcher_b

Foto 2: E-Mulcher

 

HORIZON ALPEGO


Alpego a câștigat premiul pentru inovație tehnică la EIMA 2021 (Bologna) cu Horizon - dispozitivul de auto-aliniere la capetele de distribuție a semințelor și/sau a îngrășămintelor.

În cazul terenurilor în pantă, semănătorile se înclină și, prin urmare, capul de distribuție, legat de semănătoare, generează o aprovizionare neregulată pe rânduri, dozând mai mult produs spre ieșirile inferioare.

Sistemul premiat poate fi montat pe semănătorile pneumatice şi constă într-un dispozitiv electromecanic care menține constant în poziție orizontală capul de distribuţie a seminţelor, indiferent de înclinarea terenului, asigurând astfel uniformitate în distribuția semințelor la semănătorile pneumatice.

Optimizarea uniformității distribuției are numeroase avantaje agronomice, inclusiv reducerea riscului de supradozaj.

Foto 3 Alpego-Horizon 1_b

 Foto 3: Sistemul Horizon Alpego

 

SRX 5800/6800 TORA


Produse de Antonio Carraro SpA, tractoarele specializate SRX 5800/6800 Tora (52 şi 68 CP), la fel ca și seriile anterioare, au dimensiuni reduse, chiar dacă motorul este echipat cu filtru DPF, respectă reglementările privind emisiile Stage-V și are mai multă putere. În plus, tractorul articulat are un circuit hidraulic performant, tracţiune reversibilă și poate fi echipat cu cabină.

Acest tip de tractor permite mecanizarea lucrărilor în terenuri greu accesibile. Configurația în consolă a motorului, șasiul ACTIO și tracțiunea integrală cu roți izodiametrice garantează o poziție stabilă în orice condiții.

Foto 4 Carraro-TORA-SRX5800_b

Foto 4: SRX 5800/6800 Tora

Tractorul SRX 5800/6800 Tora poate opera în siguranţă în pantă şi întotdeauna cu tracțiune constantă.


un articol de

GHEORGHE GHIȘE


 

Vizualizat: 671 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?