Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Experiență digitală marca ISAGRI la USAMV Bucuresti

Publicat: 11 decembrie 2020 - 13:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ISAGRI contribuie la formarea viitoarei comunităţi de agribusiness. Compania pune la dispoziția studenților USAMV București platforma sa digitală de management agricol Geofolia.

ISAGRI parteneriat cu USAMV Bucuresti_b

Unul dintre reproşurile care i se aduc adesea învăţământului superior agricol românesc, mai ales în ultimii ani, este insuficienta aplicare practică a informaţiilor teoretice. Din păcate, de multe ori acest lucru nu poate fi contrazis. Isagri România şi-a propus să schimbe însă această percepţie, motiv pentru care a încheiat recent un protocol de colaborare cu Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Filiala locală a companiei franceze cu acelaşi nume - Isagri, un important dezvoltator de soluţii IT pentru sectorul agricol, şi-a exprimat astfel disponibilitatea de a oferi studenţilor şansa de a testa şi a experimenta interacţiunea cu platforma sa de management agricol Geofolia, un instrument de gestionare a managementului fermei. Prin urmare, studenţii vor putea descoperi un domeniu în continuă schimbare, acumulând o experienţă care, cu siguranţă, le va fi de folos în viitoarea lor carieră profesională.

 

Studenţii de astăzi - inginerii şi fermierii de mâine


 „Prin acest parteneriat ne dorim ca studenţii de astăzi să fie inginerii şi fermierii pregătiţi de mâine. Ne dorim să creştem şi acest lucru îl putem face doar prin colaborări de calitate. Din acest motiv am dat curs proiectului propus de Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală din Bucureşti, cu ajutorul căreia ne putem atinge scopul de a pregăti studenţii pentru activitatea de agribusiness”, ne-a declarat Alexandru Coclisan, Country Manager Isagri.

Alexandru Coclisan si Adrian Toma_b

„Ne propunem să avem cât mai multe discipline pe partea de digitalizare şi management agricol, să ţinem studenţii informaţi cu privire la soluţiile digitale şi agricultura de precizie” - ADRIAN TOMA decanul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală,USAMV București

 

Miza digitalizării


La rândul său, Adrian Toma, decanul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală, a ţinut să sublinieze caracterul didactic al formării profesionale în vederea asimilării de noi cunoştinţe în domeniul digitalizării, un aspect extrem de important al agriculturii zilelor noastre. „Marile ferme din România au ajuns de mult la potenţialul lor din punct de vedere tehnic. Acum începe să se lucreze la nivel de detalii, aspect în care digitalizarea ajută foarte mult. Aşa cum ne-am obişnuit cu telefonia mobilă şi nu mai putem fără ea, aşa se va întâmpla şi în ferme cu digitalizarea. Iar trendul acesta se extinde acum şi spre exploataţiile agricole de dimensiuni mai mici. Constatăm astfel că business-ul agricol se îndreaptă către digitalizare şi ne dorim ca studenţii noştri, după absolvire, să fie pregătiţi pentru acest domeniu aflat într-o continuă schimbare”, explică Adrian Toma.

 

Managementul integrat al fermei


Geofolia este un program de management integrat pentru agricultură în care se poate gestiona toată activitatea dintr-o fermă, de la vizualizare de hărţi şi introducere operaţii, până la analizarea cheltuielilor. Softul a fost dezvoltat în perioada 2011-2015, cu ajutorul unei echipe de 50 de specialişti în domeniu şi a unei investiţii de peste 20 milioane de euro.

 Isagri _b

Un instrument multidisciplinar


Potrivit structurii pedagogice, studenţii Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală au prevăzut în primii doi ani de studii o pregătire tehnică, urmând ca în anii 3 şi 4 să se axeze pe disciplinele economice. Platforma digitală Geofolia va fi utilizată la disciplina de topografie şi cadastru, la managementul producţiei în anul 3 şi la contabilitate primară. „Din acest motiv am ales Geofolia, deoarece se pretează atât pentru gestiunea terenurilor, cât şi în organizarea primară a contabilităţii dintr-o fermă, cuprinzând astfel un management complet al unei exploataţii agricole. Geofolia ne oferă posibilitatea să folosim acelaşi program pe o perioadă de mai multe seminarii. Este un program complet care face legătura între toate disciplinele. În final, studentul va putea să gândească integrat şi va avea o viziune de ansamblu asupra fermei”, a precizat decanul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală a universităţii bucureştene.

 

Fiecare student cu propria fermă


Programul va fi prezentat pentru aproximativ 400 de studenţi, urmând ca, în cadrul activităţii de la seminar, să participe 150 de studenţi. Fiecare student va avea un cont creat în Geofolia, ce îi va permite să-şi creeze ferma proprie, cu terenurile, operaţiile şi cheltuielile specifice.

 

Soluţii informatice pentru sectorul vegetal


Lider în furnizarea de soluţii IT şi de management pentru sectorul agricol, Isagri se află în top 10 creatori de software în Franţa. În România, Isagri este prezentă încă din 2007, printr-un parteneriat cu o asociaţie de fermieri numită GEER, iar din 2011 cu filială proprie. În cadrul companiei din România lucrează 25 de persoane care deservesc departamentele de suport, marketing, instruire, comercial şi contabilitate. Pe piaţa noastră, societatea oferă soluţii informatice de gestiune pentru fermele din sectorul de producţie vegetală.

Pe lângă programul software de management agricol Geofolia, Isagri România mai are în portofoliu câteva produse adaptate la specificul local, printre care Mobile Only - soluţia informatică pentru fermierii mici, Arendaş - programul de management al contractelor de arendă, eLMID Mobil - soluţia de măsurat terenul, care oferă o precizie de cadastru, Meteus - staţii meteo. Toate aceste soluţii sunt comercializate obligatoriu cu instruire personalizată şi cu contracte anuale de service.

 

Peste un milion de hectare gestionate în românia

 

Astăzi, Geofolia gestionează în România peste un milion de hectare, produsul fiind utilizat de ferme care lucrează suprafeţe de la 200 ha până la 15.000 ha. „Acest program este complex, acoperind o sumedenie de activităţi diferite. Marele avantaj este că echipa noastră de dezvoltare a reuşit să simplifice utilizarea lui, oferind fermierului o experienţă plăcută şi utilă la folosirea lui, de care vor avea parte acum studenţii”, remarcă Alexandru Coclisan.

 

 

 

Vizualizat: 1308 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?