Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Drone agricole: Cum o alegi pe cea potrivită!

Publicat: 04 mai 2020 - 16:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ca să foloseşti drone agricole în ferma ta nu trebuie să fii expert în tehnologie. Iată patru materiale video care îţi vor face alegerea mai uşoară!

  1. Cele mai bune drone pentru agricultură

Aici găsiţi informaţii utile despre utilizarea dronelor în agricultură, cele mai bune modele folosite acum, cu detalii constructive şi scurte materiale video.

Modele prezentate sunt: senseFly eBee SQ, AgDrone by HoneyComb, Sentera Phoenix 2, AgEagle RX60 şi Trimble UX5, PrecisionHawk Lancaster 5, Phantom 4 PRO, AGCO Solo, Sentera Omni Ag şi altele.

Cele mai bune drone agricole_b

De asemenea, în articol veţi găsi scurte descrieri ale celor mai populare software-uri pentru prelucrarea datelor colectate cu drone agricole dezvoltate de companii ca Pix4Dmapper Ag/ProMicaSense ATLAS şi AIRINOV, precum şi detalii despre tipurile de senzori folosiţi.

Urmăreşte AICI video!

 

  1. Top 4 argumente pentru a folosi drone agricole

E foarte simplu şi ai cel puţin patru argumente pentru a folosi în ferma ta drone pentru agricultură:

  • pentru a identitifica parcelele care au deficit de apă,
  • pentru a supraveghea culturile de la "înălţime",
  • a observa cartarea culturilor sau a parcelelor
  • pentru a creşte eficienţa lucrărilor agricole.

imagini de la inaltime cu drone agricole_b

Avem pentru tine video explicativ!

 

  1. Drona SCOUT nu are nevoie de pilot uman

În tehnologia celor de la American Robotics - drona Scout - şi sistemul automat de colectare a datelor şi de analiză prin programul Scoutview totul este automatizat, de la aterizare la încărcare şi până la procesarea datelor. Odată instalate, sistemele Scout pot efectua misiuni în mod autonom, colectând, prelucrând și analizând datele fără a fi nevoie de un pilot uman. Sistemul dispune de o staţie de încărcare și prelucrare a datelor rezistentă la intemperii - ScoutBase şi este controlat de la distanţă din birou prin aplicaţia mobilă ScoutView. Iată cum funcţionează!

 Drone agricole SCOUT_b

  1. DJI - Agras T16 - Drone agricole pentru pulverizare

Cea mai puternică dronă agricolă produsă de compania DJI, modelul Agras T16, are o construcţie cu design modular și suportă o sarcină utilă de 16 kg, are o mare lăţime de pulverizare şi rată de pulverizare de 4,8 l/minut. Dotată cu motoare AI puternice ce permit planificarea operaţiunilor 3D, Agras T16 aduce eficienţa funcţionării la alt nivel.

DJI - Agras T16 - Drone agricole pentru pulverizare_b

Urmăreşte materialul video pentru a o vedea în acţiune!

 

Vizualizat: 1433 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?