Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Digitalizarea agriculturii în 5 fraze!

Publicat: 02 mai 2020 - 20:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cornelia Weltzien, expert în Digital Farming, explică în cinci fraze cum a schimbat digitalizarea agricultura mondială, într-un interviu acordat publicaţiei deutschland.de.

  • Redactor: Digitalizarea transformă complet agricultura. Ce anume părea imposibil în trecut iar astăzi este o realitate?

Cornelia Weltzien: Vorbim în agricultură despre conducerea autonomă sau asistată din industria auto, deci suntem deja foarte avansaţi. De asemenea, s-a creat posibilitatea de a opera utilaje agricole fără şoferi, deşi încă nu este permis acest lucru. Tractoarele cu ghidare GPS creează deja economii considerabile în ferme datorită preciziei lucrărilor. Mai adaug utilizarea dronelor, tehnologie relativ nouă, apoi cartarea solului „din aer”, tehnică ce are nevoie de îmbunătăţiri, dar supravegherea aeriană a culturilor funcţionează bine.

digitalizarea-agriculturii_b

  • Redactor: Practic, ce înseamnă agricultura digitală?

Cornelia Weltzien: Concret, înseamnă aplicarea de noi tehnologii, precum ştiinţa datelor, senzori avansaţi, ghidare din spaţiu, canale de comunicaţii digitale şi automatizare pe teren. Înseamnă, de asemenea, creşterea randamentului, reducerea poluării şi mai multă bunăstare în zonele rurale. Pentru nutriţia culturilor, de exemplu, va înseamnă găsirea programului optim de fertilizare pentru fiecare parcelă în parte, ajutând fermierii să decidă când şi cât să aplice şi cum să reacţioneze la variaţiile din diferite parcele.

  • Redactor: Deci fermierii de astăzi trebuie să fie şi specialişti IT...

Cornelia Weltzien: Aceasta este o problemă-cheie. Avem aceste tehnologii, dar nu pot fi încă puse în practică la scară largă. Sper că lucrurile se vor schimba în curând, deoarece utilajele vor deveni din ce în ce mai uşor de utilizat, dar este nevoie de studiu. Datele sunt prelucrate de către maşini şi computere, astfel încât fermierul trebuie doar să decidă ce anume doreşte să facă.

  • Redactor: Câţi fermieri folosesc aceste „ajutoare” tehnice?

Cornelia Weltzien: Nu există cifre exacte, dar cred că sistemele de direcţie GPS şi măsurarea randamentului la recoltare sunt deja folosite de peste 50 la sută dintre fermieri. Pe de altă parte, tehnologiile de precizie sunt utilizate în sub 10% din ferme.

  • Redactor: Agricultorii din sectorul ecologic beneficiază şi ei de aceste inovaţii?

Cornelia Weltzien: Da, producătorii de produse eco doresc să lucreze eficient şi aproximativ 80% din procesele lor de lucru sunt mecanizate, deşi unele sarcini nu pot fi efectuate de maşini.

Cornelia-Weltzien-_b

Vizualizat: 1172 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?