Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cum va fi AGRICULTURA VIITORULUI?

Publicat: 25 octombrie 2021 - 15:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Dicor Land îi provoacă pe studenții Faculțății de Agricultură de la Iași la un exercițiu de imaginație: Cum va fi AGRICULTURA VIITORULUI peste 30 de ani?

Bazându-se pe cunoștințele actuale, pe tot ceea ce au învățat și experimentat în fermele părinților, pe teren în practică și stagii de studiu sau în sălile de curs ale Facultății, studenții sunt invitați să expună într-o lucrare proiecția lor despre modul în care se va face agricultură în viitor, despre modul în care chiar ei vor face agricultură în viitor.

Cum va fi agricultura viitorului__b

“Constrângerile naturale și financiare cu care s-au confruntat fermierii în ultimii ani ne-au provocat să ne schimbăm fundamental modul de predare și să ne asigurăm că pregătim studenții pentru nevoile reale din piață. Agricultura viitorului este agricultura pe care studenții noștri o vor practica. Modul în care ei vor reacționa la constrângeri și modul în care vor gestiona resursele va determina rezultatul final și anume producția. Ne dorim ca studenții noștri să fie conștienți de rolul imens pe care îl au și să se implice activ în îmbunătățirea proceselor agricole. Bursa Dicor Land este primul pas, plecăm din punctul în care punem pe hârtie lucrurile care se vor materializa cu siguranță în timp.” – Denis Țopa - Decan al Facultății de Agricultură

Studenții Facultății de Agricultură se vor înscrie pentru câștigarea bursei până pe 1 noiembrie pe platforma www.dicorland.ro/bursa, urmând ca în perioada 1 noiembrie și până pe 1 februarie 2022 aceștia să pregătească proiectele. Le vor fi alături să îi îndrume în realizarea unui proiect de succes atât profesorii Facultății cât și echipa Dicor Land – Iași, de la parcul din Podu Iloaiei. Acolo, direct la parcul de utilaje agricole studenții pot fi sprijiniți cu materialele și informațiilele necesare.

Proiectele vor aborda următoarele teme:

  • Care vor fi tendințele privind tehnologiile agricole de producție?
  • Care vor fi constrângerile cu efect asupra agriculturii?
  • Ce utilaje agricole vor fi folosite?
  • Care va fi gradul de digitalizare a proceselor agricole de producție?
  • Metodele de irigații actuale vor mai reprezenta o soluție pentru agricultura viitorului?

“Agricultura Viitorului este privilegiul tinerilor care se formează acum în facultățile de profil. Dorim prin această BURSĂ să le stimulăm studenților imaginația și să îi provocăm să proiecteze cum va evalua activitatea agricolă în doar câteva zeci de ani. În toate domeniile de activitate sunt schimbări esențiale datorate intensificării folosirii tehnologiei. Nici agricultura nu este privată de această evoluție. Trebuie doar să fim pregătiți să acceptăm schimbarea și să dorim să o integram în procesele zilnice din fiecare fermă.” - Daniel Aurică – Director Comercial Dicor Land

15 februarie – zi de desemnare a proiectului câștigător

De pe 1 februarie și până pe 15 februarie 2022, proiectele depuse vor fi analizate și notate. Cel mai bun proiect va fi răsplătit cu BURSA Dicor Land în valoare de 1000 de euro.

Fie ca, cea mai interesantă și documentată previziune pentru AGRICULTURA VIITORULUI, să câștige! Mult succes!

 

Vizualizat: 1200 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?